ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Κλειστές ή ανοιχτές οι πόρτες των δημαρχείων το Σαββατοκύριακο για τις ανάγκες των εκλογών;


http://www.eklogika.gr/uploads/files/poe_ota.jpg 





Θα βρουν τις πόρτες των δήμων κλειστές ή ανοιχτές οι εκπρόσωποι των συνδυασμών σε όλη την Ελλάδα, που υποχρεούνται μέχρι και την Κυριακή να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους για να είναι έγκυροι; Θα μπορέσουν ή όχι να κάνουν σήμερα μεταδημότευση... όσοι υποψήφιοι σύμβουλοι το επιθυμούν, διότι είναι καταληκτική η ημερομηνία και αλλιώς δεν θα μπορούν να είναι υποψήφιοι;
Το ερώτημα αυτό απορρέει από τη μέχρι τώρα γνωστή απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ να πραγματοποιήσει τις κινητοποιήσεις της Σάββατο και Κυριακή, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την 48ωρη απεργία της και παρά την προειδοποίηση του υπουργείου, ότι θα ισχύσουν για τους υπαλλήλους που θα απεργήσουν, «οι πειθαρχικές και ποινικές συνέπειες που απορρέουν από την παραβίαση της ανωτέρω δικαστικής απόφασης».
Μια απόφαση που σύμφωνα με πληροφορίες ,θα κληθεί να επανεξετάσει το πρωί του Σαββάτου, καθώς κοινοποιήθηκε η επείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που καθιστά υπεύθυνους  τους δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων όλης της χώρας  για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που επιθυμούν μεταδημότευση σήμερα και να δεχθούν την υποβολή δήλωσης κατάρτισης των συνδυασμών,  την Κυριακή.
Κατά πόσο όμως είναι εφικτό να υλοποιηθεί ένα τόσου μεγάλου όγκου έργο, το οποίο απαιτεί και εξειδικευμένο προσωπικό, εάν στους δήμους και στις κοινότητες παραμένει μόνο το προσωπικό ασφαλείας;  Και εάν αυτό είναι εφικτό σε κάποιους μεγάλους ΟΤΑ, πόσο εξασφαλισμένο είναι σε μικρούς ορεινούς ή νησιωτικούς όγκους, εάν οι διοικητικοί δημοτικοί υπάλληλοι είναι πολλοί λίγοι και  απεργούν με ελάχιστη εκπροσώπηση ως προσωπικό ασφαλείας; Να σημειωθεί ότι στην εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζει ότι θα αποδοθούν πειθαρχικά παραπτώματα σε όσους συνεχίσουν την απεργία, παρ΄ ότι κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.
Αναλυτικότερα, τα δεδομένα έχουν ως εξής:
Με ανακοίνωση της η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ  αποφάσισε την «πραγματοποίηση των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί, δηλαδή την αποχή από κάθε εκλογική εργασία για την 16η και 17η Οκτωβρίου 2010 καθώς και από κάθε εκλογική εργασία εντός και εκτός ωραρίου εφόσον δεν προβλέπεται από τα συνήθη καθήκοντα των εργαζομένων» και καλεί τους τοπικούς συλλόγους εργαζομένων να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ωστόσο, το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε χθες παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων των ΟΤΑ, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να μείνουν ανοιχτοί οι δήμοι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για να εξυπηρετήσουν τους υποψήφιους των συνδυασμών ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται ότι δεν θα λάβουν εκλογική αποζημίωση για τις υπερωρίες τους, η οποία έχει περικοπεί επιπλέον 20% με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.  
Η επείγουσα εγκύκλιος
Με νέα εγκύκλιο, το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων, στο πλαίσιο της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών, με προσωπική τους ευθύνη, να διασφαλίσουν τη λειτουργία των οικείων υπηρεσιών, καθώς και την ακώλυτη προσέλευση των πολιτών, λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων που έχει κηρύξει η ΠΟΕ - ΟΤΑ για τις 16 και 17 Οκτωβρίου, ημέρες που είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες μεταδημότευσης των υποψηφίων και υποβολής δήλωσης κατάρτισης συνδυασμών.
Στην εγκύκλιο, που υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, αναφέρονται τα εξής:
«Όπως σας έχουμε εκ νέου υπενθυμίσει με την υπ' αριθμόν  57719/ 7 -10- 2010 εγκύκλιό μας, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, καταληκτικές ημερομηνίες μεταδημότευσης των υποψηφίων και υποβολής δήλωσης κατάρτισης των συνδυασμών, οι υπηρεσίες των Δήμων και των Κοινοτήτων θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων.
Σας γνωρίζουμε ότι η απεργία που είχε προκηρύξει η ΠΟΕ- ΟΤΑ για τις παραπάνω ημερομηνίες κρίθηκε με την υπ' αρίθμ. 2270/ 2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών παράνομη.
Προς διαφύλαξη της νομιμότητας σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση καθώς και στο πλαίσιο της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών καλούνται οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι των κοινοτήτων,  με προσωπική τους ευθύνη, να διασφαλίσουν τη λειτουργία των οικείων υπηρεσιών καθώς και την ακώλυτη προσέλευση των πολιτών. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να επισημανθούν στους υπαλλήλους οι πειθαρχικές και ποινικές συνέπειες που απορρέουν από την παραβίαση της ανωτέρω δικαστικής απόφασης».

1 σχόλιο: