ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Οι σίγουρες και οι αμφίρροπες μάχες των εκλογών...

http://1.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TKf03o5IGqI/AAAAAAABXmk/J_ZkCke2HzI/s1600/_66.jpg 








 Στη μάχη των εκλογών για τις περιφέρειες και τους δήμους ρίχνονται πλέον με εντατικούς ρυθμούς ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Στα επιτελεία τους γίνονται καθημερινές αναλύσεις των δημοσκοπήσεων και επικαιροποίηση της στρατηγικής των υποστηριζόμενων υποψηφίων, οι επιδόσεις των οποίων θα κρίνουν τις πολιτικές εντυπώσεις... Μέχρι στιγμής, η μάχη δείχνει δύσκολη και για τα δύο κόμματα, τα οποία μπαίνουν στην τελική ευθεία με λίγες βεβαιότητες και πολλά ερωτήματα. 
Aνατολική Μακεδονία-Θράκη: Η υποψηφιότητα του κ. Α. Γιαννακίδη (εκλεκτού του κ. Γ. Πεταλωτή) συγκεντρώνει -σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ- εξαιρετικά αυξημένες πιθανότητες νίκης. Στις δημοσκοπήσεις έχει προβάδισμα έναντι του υποστηριζόμενου της Ν.Δ., η οποία δεν υπολογίζει την περιφέρεια στις νικητήριες.  
Κεντρική Μακεδονία: Στην Κεντρική Μακεδονία ο προεκλογικός αγώνας του κ. Μ. Μπόλαρη κρίνεται θετικά από το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο παρατηρούν ότι δυστυχώς αντιμετωπίζει πρόβλημα αναγνωρισιμότητας, όχι τόσο στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, όσο στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας. Στη Ρηγίλλης, πάλι, θεωρούν σίγουρη τη νίκη του Παν. Ψωμιάδη.  
Δυτική Μακεδονία: Στο ΠΑΣΟΚ κρίνουν ότι στη Δυτική Μακεδονία η επιλογή της Ν.Δ. είναι μετρίων δυνατοτήτων. Ωστόσο, τούτο δεν αντισταθμίζει το γεγονός ότι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ κ. Ι. Παπαϊορδανίδης είναι σχεδόν άγνωστος. Αντίθετες είναι οι προβλέψεις της Ρηγίλλης, η οποία προσδοκά σε νίκη το βράδυ των εκλογών
Ηπειρος: Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι ο κ. Ευ. Αργύρης, με βάση τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν μέχρι στιγμής, τελικά θα κατορθώσει να κερδίσει την περιφέρεια. Για σκληρό ντέρμπι με μεγάλες πιθανότητες επικράτησης του υποστηριζόμενου από τη Ν.Δ. κ. Καχριμάνη μιλούν στη Ρηγίλλης. Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά επικαλούνται και δημοσκοπήσεις που δείχνουν σταθερό προβάδισμα του γαλάζιου υποψηφίου. 
Ιόνια Νησιά: Στο ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν την περιφέρεια ως εσωτερική υπόθεση του κόμματος. Η «αντάρτικη» υποψηφιότητα του κ. Γ. Καλούδη έναντι της επίσημης του κ. Η. Μπεριάτου, φαίνεται ότι δημιουργεί προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πρώτος κατάγεται από την Κέρκυρα και ο δεύτερος από την Κεφαλονιά, που σπάνια στο παρελθόν παρείχε στελέχη πρώτης γραμμής. Στο εσωτερικό αυτό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ ποντάρει η Ν.Δ., προσβλέποντας ταυτόχρονα σε δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου.  
Θεσσαλία: Στη Θεσσαλία φαίνεται ότι ο νομάρχης Μαγνησίας κ. Απ. Παπατόλιας παρά το γενικά θετικό προφίλ που έχει, αδυνατεί λόγω των τοπικών ιδιαιτεροτήτων (το θέμα με τη Λάρισα) να επεκταθεί εκτός του νομού από τον οποίο κατάγεται. Ωστόσο, στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν την αναμέτρηση αμφίρροπη. Για ντέρμπι, με σοβαρότατες πιθανότητες εκλογικής νίκης μιλάει το επιτελείο της Ρηγίλλης, το οποίο εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη δυναμική που έχει κατακτήσει ο κ. Κ. Αγοραστός. Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. έχει σημαντικό προβάδισμα στη Λάρισα, πηγαίνει πολύ καλά στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας και υπολείπεται ελάχιστα του συνυποψηφίου του στη Μαγνησία. 
Δυτική Ελλάδα: Μαζί με εκείνη της Κρήτης, θεωρείται μία από τις «σίγουρες» για το ΠΑΣΟΚ περιφέρειες. Ολες οι μετρήσεις υποδεικνύουν εύκολη επικράτηση του κ. Απ. Κατσιφάρα. Παρότι οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά αναδεικνύουν το προφίλ του νέου και άφθαρτου που διαθέτει ο κ. Γ. Παπαναστασίου, παραδέχονται ότι η μάχη θα είναι δύσκολη για τη Ν.Δ.  
Στερεά Ελλάδα: Είναι μία από τις περιφέρειες που στο ΠΑΣΟΚ δεν θεωρούν πλέον αδύνατον να χαθεί, καθώς όπως υποστηρίζουν, τα ποσοστά του νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλ. Περγαντά, βρίσκονται κοντά με εκείνα του υποψηφίου της Ν.Δ. κ. Θ. Χειμάρα. Στη Ρηγίλλης αντιθέτως, θεωρούν ότι ο κ. Χειμάρας έχει τις περισσότερες πιθανότητες εκλογικής νίκης και θα τον στηρίξουν πιθανότατα μέσω και του ιδίου του κ. Σαμαρά. 
Πελοπόννησος: Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η επιλογή του κ. Π. Τατούλη μοιάζει να αποδεικνύεται ελπιδοφόρα για μια παραδοσιακά δύσκολη για το κόμμα περιφέρεια. Στις μετρήσεις που υπάρχουν στην Ιπποκράτους φαίνεται ότι η κρίσιμη μάζα των ψηφοφόρων τους κατευθύνεται προς αυτούς. Αισιόδοξοι, όμως, εμφανίζονται και οι επιτελείς της Ν.Δ., οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα της κάλπης στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι κρίσιμο για το κόμμα. Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες έχουν αναθαρρήσει στη Ρηγίλλης, καθώς όπως λένε, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πολύ καλή εικόνα για τον υποψήφιο Δ.Δράκο. 
Βόρειο Αιγαίο: Πρόκειται για άλλη μια περιφέρεια που το ΠΑΣΟΚ φοβάται ότι θα χάσει. Ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Ν. Γιακαλής θα αντιμετωπίσει τον νομάρχη Λέσβου κ. Π. Βογιατζή, ο οποίος φαίνεται να έχει ευρύτερο έρεισμα από τον κομματικό χώρο της Ν.Δ. που του παρέχει το επίσημο στήριγμα. Τις εκτιμήσεις του ΠΑΣΟΚ προσυπογράφει και η Ρηγίλλης που θεωρεί ότι ο κ. Βογιατζής είναι φαβορί για εκλογική νίκη. 
Νότιο Αιγαίο: Ο νομάρχης Δωδεκανήσων κ. Ι. Μαχαιρίδης, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, θεωρείται βέβαιος. Στη Ν.Δ. θα δώσουν τη μάχη για τον γαλάζιο υποψήφιο κ. Κόκκινο. 
  Κρήτη:Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι ο κ. Στ. Αρναουτάκης θα καταγάγει μια άνετη νίκη. Για τη Ν.Δ., η Κρήτη, αν και χαμένη, θα έχει σημασία η σειρά κατάταξης των υπολοίπων υποψηφίων και συγκεκριμένα του γαλάζιου κ. Γιανν. Πλακιωτάκη και του κ. Δημ. Γιαννουλάκη, υποστηριζόμενου από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Οι εντυπώσεις στους τρεις δήμους Τη μάχη των πολιτικών εντυπώσεων θα δώσουν τα δύο κόμματα εξουσίας και στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας. 
Δήμος Αθηναίων Στην Ιπποκράτους διαπιστώνουν ότι η υποψηφιότητα του κ. Γ. Καμίνη είναι ανταγωνιστική. Ωστόσο θεωρούν ότι πρέπει να «εκλαϊκεύσει» λίγο το προφίλ του. Στις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, εντοπίζεται βραχεία διαφορά από τον κ. Ν. Κακλαμάνη. Στη Ρηγίλλης, πάλι, μιλούν για σίγουρη νίκη του κ. Κακλαμάνη. Οχι χωρίς αγώνα, αλλά νικηφόρα. 
Δήμος Πειραιώς Σε κάθε δημοσκόπηση που έχει γίνει για λογαριασμό της Ιπποκράτους, ο κ. Ι. Μίχας φαίνεται να κερδίζει τον Δήμο Πειραιώς. Οπως όλα δείχνουν, ο κ. Β. Μιχαλολιάκος θα δώσει τη μάχη για τη δεύτερη θέση. Και προβλέπεται σκληρή, αφού ο έτερος αντίπαλός του, κ. Π. Μαντούβαλος, κάνει ό,τι μπορεί για να ανακόψει τη δυναμική του.  
Δήμος Θεσσαλονίκης Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει ότι ο κ. Γ. Μπουτάρης υπολείπεται του κ. Κ. Γκιουλέκα, αλλά στη βάση των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, θεωρεί ότι η μάχη δεν έχει χαθεί. Αντιστοίχως, το επιτελείο της Ρηγίλλης μιλάει για σταθερό προβάδισμα και στους δύο γύρους του υποψηφίου της κ. Κ. Γκιουλέκα, ο οποίος έχει παρουσιάσει το 95% του συνδυασμού του, αλλά και το μοντέλο διαχείρισης του δήμου το οποίο προτείνει. 
Ρεπορτάζ : Ε. Τριανταφύλλου - Β. Νέδος
(από την Καθημερινή της Κυριακής)
Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου