ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η ανορεξία «σκότωσε» το «διάφανο» κορίτσι







Σοκ αλλά και προβληματισμό προκάλεσε ο θάνατος της 28χρονης Γαλλίδας Ιζαμπέλ Καρό, μοντέλο και ηθοποιός, που επί 15 χρόνια έδινε μάχη με τη νευρική ανορεξία. Η Καρό είχε γίνει γνωστή πριν από τρία χρόνια όταν είχε φωτογραφηθεί... γυμνή για μεγάλη καμπάνια κατά της ανορεξίας. Τελικά έφυγε από τη ζωή, ζυγίζοντας μόλις 25 κιλά.
«Μπορείς να πεθάνεις από ανορεξία και θα ήθελα να πω στους νέους που κάνουν δίαιτες να προσέχουν.., γιατί έχουμε την εντύπωση πως όλα είναι υπό έλεγχο και ότι αρχίζουμε μια καινούρια ζωή, αλλά στην πραγματικότητα είναι η αρχή της καθόδου», είχε δηλώσει το Σεπτέμβριο του 2007 η Ιζαμπέλ Καρό.
Το 28χρονο μανεκέν έπασχε από τη νόσο από την εφηβεία της, ενώ το 2007 είχε καταλήξει να ζυγίζει μόλις 25 κιλά με ύψος 1,65. Τότε έπεσε σε κώμα και όταν συνήλθε, αποφάσισε να αποσυρθεί και να ασχοληθεί περισσότερο με την υγεία της, αλλά με τη μεγάλη της αγάπη που ήταν το θέατρο. Μετά από ειδική θεραπεία είχε φθάσει να ζυγίζει 40 κιλά. Τελικά το «διάφανο» κορίτσι έφυγε από τη ζωή στις 17 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την ελβετική ενημερωτική ηλεκτρονική εφημερίδα "20 Λεπτά", τα ακριβή αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Σύμφωνα με τους ιατρούς, το 80% των ανορεξικών θεραπεύονται αν και αρκετές φορές υποτροπιάζουν αλλά αυτό εξαρτάται από τη θέληση τους. Η ασθένεια γίνεται χρόνια για το 20% των περιπτώσεων με εναλλαγές μεταξύ ανορεξίας και βουλιμίας. Σύμφωνα με στατιστικές 5 στους 20 πεθαίνουν.
Στις ανεπτυγμένες κοινωνίες η ανορεξία είναι το τρίτο συχνότερο νόσημα και η χώρας μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Το ελληνικό κράτος προσφέρει σε άτομα που πάσχουν από διαταραχές διατροφής, μόλις 3 κλίνες στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο για ενήλικες και 10 κλίνες στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική Παίδων «Αγία Σοφία» για παιδιά έως 14 ετών. Τα νούμερα είναι απελπιστικά μικρά αν αναλογιστεί κανείς ότι τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου