ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Κέντρο Εργάνη: Περιφερειακά Σχέδια Δράσης για την Ισότητα ...

Η Ελλάδα, με εκπροσώπους της την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το κέντρο «Εργάνη», είναι μία από τις 8 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης... που συμμετέχουν στο έργο WINNET8 που αφορά στη συνεργασία Κέντρων Στήριξης Γυναικών της Ευρώπης, καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στην προώθηση των θεμάτων ισότητας με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη, την κοινωνική ενσωμάτωση και τις νέες τεχνολογίες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IV C.
Το WINNET8 αναγνωρίζοντας την ισότητα των φύλων ως σημαντικό παράγοντα τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, έχει σαν στόχο τη βελτίωση της θέσης των γυναικών στις περιφέρειες της Ευρώπης, ενώ αξιοποιεί την εμπειρία των Κέντρων Στήριξης Γυναικών (Women Resource Centers).
Κεντρικό εργαλείο εργασίας για το WINNET8 είναι τα Περιφερειακά Σχέδια Δράσης για την Ισότητα που η κάθε συμμετέχουσα περιφέρεια θα καταρτίσει, ενώ βασίζονται στις προηγούμενες καλές πρακτικές από την ίδια ή άλλη περιφέρεια (συνολικά συμμετέχουν 9 περιφέρειες στο έργο). Με στόχο τα σχέδια να είναι εφαρμόσιμα και αποτελεσματικά δεν θα καταρτιστούν μόνο από τους συμμετέχοντες φορείς αλλά και από μια περιφερειακή ομάδα που θα προέρχεται από όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή πολιτικής. Η ομάδα αυτή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ονομάζεται Πολυσύνθετη Ομάδα Δράσης (ΠΟΔ) και ξεκίνησε τη λειτουργία της από τον Αύγουστο του 2010. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε συμμετοχές για εκπροσώπους φορέων, αλλά και μεμονωμένων γυναικών που έχουν γνώση, εμπειρία και δράση σε ότι αφορά την ισότητα. Οι εργασίες της θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του έργου, δηλαδή το Σεπτέμβριο του 2011.
Η διαδικασία προετοιμασίας των Περιφερειακών Σχεδίων Δράσης είναι πολύ σημαντική, με τη συμμετοχή φορέων και ατόμων που έχουν συνεισφέρει σε θέματα ισότητας των φύλων (σε περιφερειακό επίπεδο), να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επιτυχίας για την πρωτοποριακή εργασία που ξεκίνησε. Για αυτόν τον λόγο θα είναι ανοιχτή μια διαδικασία καταγραφής προβλημάτων μέχρι τέλος Ιανουαρίου, ορισμού προτεραιοτήτων και συλλογής προτάσεων.
Επίσης η επόμενη συνάντηση της Πολυσύνθετης Ομάδας Δράσης (Π.Ο.Δ.) θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2010, στις 3 το απόγευμα στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή Ζ.Ε.Π. - 2ος όροφος) και για οποιαδήποτε πληροφορία όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στην κα Αλεξάνδρα Λυγούρα στο τηλ. 24610 53149 ή στην κα Πόπη Σουρμαΐδου στο τηλ. 2310 621166 ή με e-mail στη διεύθυνση ergani@ergani.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου