ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Σκάνδαλο φοροδιαφυγής στο Ελληνικό ποδόσφαιρο...








Φοροδιαφυγή των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που δήλωναν μικρότερο αριθμό εισιτηρίων στην εφορία αποκάλυψε έρευνα του ΣΔΟΕ. Για την ίδια υπόθεση ελέγχονται ακόμα Άρης, Ατρόμητος, Ηρακλής, Λάρισα και Αστέρας Τρίπολης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού... δελτίου ειδήσεων του MEGA, η έρευνα του ΣΔΟΕ, που "τρέχει" εδώ και δύο μήνες, διαπίστωσε πλαστογράφηση μεγάλου αριθμού εισιτηρίων, πράγμα που σημαίνει ότι οι ομάδες δήλωναν λιγότερες εισπράξεις και συνεπώς πλήρωναν μικρότερο φόρο. Όλα ξεκίνησαν τυχαία όταν υπάλληλος του ΣΔΟΕ πήγε στις 27 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Εκεί παρατήρησε ότι το απόκομμά του δεν ήταν διάτρητο από την εφορία και αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΑΕ ΑΕΚ εδώ και λίγα χρόνια (από την εποχή της διοίκησης Νικολαΐδη) εκδίδει εισιτήρια μέσω υπολογιστή σε εκτυπωτή και τα πουλάει στα εκδοτήρια, χωρίς φυσικά αυτά να είναι διάτρητα από την εφορία.
Λίγο μετά τις 23:00 χθες, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται ευθέως στο MEGA και απειλεί με μηνύσεις. Η διοίκηση της ομάδας εξέφρασε την άποψη ότι ο τηλεοπτικός σταθμός δεν διασταύρωσε την πληροφορία και τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει "τη σπίλωση της ΑΕΚ".
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΑΕΚ, σεβόμενη απόλυτα τις διαδικασίες ελέγχου, και τη νομιμότητα που κάθε Εταιρία στη χώρα μας οφείλει να ακολουθεί, έχει καταθέσει συγκεκριμένα και αναλυτικά υπομνήματα, τόσο προς το Υπουργείο Οικονομικών, όσο και προς τη Διοίκηση του ΣΔΟΕ και έχει θέσει στη διάθεσή τους κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τις ενέργειες ελέγχων του κράτους.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εμπλέκει το όνομα της ΠΑΕ ΑΕΚ σε τέτοιες υποθέσεις, ούτε να σπιλώνει την ομάδα μας ελαφρά τη καρδία.
Επιφυλασσόμαστε δε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος για την προάσπιση των συμφερόντων μας και την αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημίας υποστούμε".
Για τον ΠΑΟΚ το ΣΔΟΕ είχε ανακαλύψει πως είχε αντικαταστήσει τα μηχανήματα που συνδέονταν με την εφορία, με απλά φωτοτυπικά μηχανήματα. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΠΑΟΚ, με την οποία αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε παράβαση στην έκδοση των εισιτηρίων που μεταξύ άλλων αναφέρει: "Κατά τη διάρκεια του τελευταίου αιφνιδιαστικού ελέγχου εισιτηρίων, που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Ελέγχου, όχι μόνον υπήρχαν θεωρημένα εισιτήρια, αλλά τα στελέχη της Υπηρεσίας εισήλθαν στο γήπεδο της Τούμπας έχοντας αγοράσει και εξαργυρώσει κατά την είσοδο τα θεωρημένα εισιτήρια! Εξάλλου μετά το τέλος του πολύωρου ελέγχου δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια των στελεχών του ΣΔΟΕ στους οποίους και παρείχαμε κάθε βοήθεια κατά τη διάρκεια του ελέγχου".
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για Άρη, Ηρακλή, Λάρισα, Ατρόμητο και Αστέρας Τρίπολης, Να σημειωθεί ότι ανάλογες παραβάσεις είχαν ανακαλυφθεί πριν από μήνες και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τα περίφημα “φοράκια” που διέθεταν οι Σύνδεσμοι οπαδών (μέσω της ΠΑΕ) αντί κανονικών εισιτηρίων. Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να πληρώσει μεγάλο πρόστιμο. Όσο για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πάγια τακτική της είναι να βγάζει στα εκδοτήρια εισιτήρια που είναι θεωρημένα από την εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου