ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η δίαιτα κατά την εγκυμοσύνη βλάπτει σοβαρά τα μωρά...

 








Νέα Υόρκη. Δεν είναι λίγες οι «κοινές θνητές» μητέρες που ζηλεύουν την εμφάνιση των διάσημων μαμάδων, οι οποίες με κάποιον μαγικό τρόπο καταφέρνουν να παραμένουν κομψές και αδύνατες, ακόμη και στο ένατο μήνα της κύησης. Όμως... σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, δεν θα έπρεπε να τις ζηλευουμε, αλλά να τις λυπόμαστε - αφού η δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων συμπεριφοράς του βρέφους, ενώ ενδέχεται να μειώσει και τον δείκτη ευφυΐας του. Όπως αποκαλύπτεται, η έλλειψη ζωτικών θρεπτικών στοιχείων και η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων κατά το πρώτο μισό της κύησης εμποδίζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου.
Παλιότερες μελέτες είχαν απόδειξει ότι οι υπερβολικά αυστηρές διάτες και η «ασιτία» της επίτοκου βλάπτουν την ανάπτυξη των εσωτερικών οργάνων του εμβρύου. Η νέα έρευνα όμως εστίασε στις «μετριοπαθείς» δίαιτες που ακολουθούν οι μαμάδες κυρίως στον δυτικό κόσμο, για να αποφύγουν την λήψη πολλών κιλών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις υπήρχαν σημαντικές διαφορές στην ανάπτυξη του εμβρύου μεταξύ των «προσεκτικών» εγκύων και εκείνων που απλώς έτρωγαν όσο επιθυμούσαν.
Αν και η μελέτη διεξήχθη σε ζώα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα συμπεράσματα είναι πολύ πιθανό να ισχύουν και για τις γυναίκες. «Η μελέτη αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της σημασίας της καλής διατροφής και κατ’ επέκταση υγείας της μητέρας.», λέει ο Αμερικανός επικεφαλής της έρευνας δόκτωρ Τόμας Μακντούγκαλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου