Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Τα 10 φαγητά που μισούν οι άνδρες



Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας, τροφές που δεν χορταίνουμε να τρώμε και άλλες που δεν αντέχουμε ούτε καν στη θέα τους. 
Ποιο είναι όμως το τοπ 10 των ανδρών;
• Μελιτζάνες...
• Μπάμιες
• Κουνουπίδι
• Μπρόκολο
• Κολοκύθι
• Μελιτζάνες
• Σπανάκι
• Αγκινάρες
• Φάβα
• Ρεβύθια

Αυτές είναι οι τροφές που οι περισσότεροι άνδρες λατρεύουν να μισούν. 
Στις πρώτες εφτά θέσεις είναι τροφές που ανήκουν στην κατηγορία των λαχανικών, θρεπτικότατες από όλες τις απόψεις.
Η θρεπτικότητά τους δεν έγκειται μόνο στο χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο αλλά και στα θρεπτικά τους συστατικά, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και βιταμίνες.
Αποτελεί γεγονός, οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες αν μη τι άλλο για την καλή λειτουργία του εντέρου, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από νοσήματα όπως είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Θα μου πείτε, φυτικές ίνες μόνο από αυτά τα λαχανικά παίρνουμε;
Σαφέστατα και όχι, αλλά ποιος ο λόγος να στερείς από τον οργανισμό σου την ποικιλία; Μόνο αυτή μπορεί να σου εξασφαλίσει την επαρκή λήψη όλων των θρεπτικών συστατικών!
Η φάβα και τα ρεβύθια ανήκουν στην κατηγορία των οσπρίων. Τα όσπρια παρέχουν στον οργανισμό σου φυτική πρωτεΐνη χωρίς να σου παρέχουν λίπος, όπως άλλες πηγές πρωτεΐνης (πχ κρέας).
Επιπροσθέτως, είναι πολύ καλές πηγές φυτικών ινών. Επομένως, και τα όσπρια είναι τροφές που πρέπει να υπάρχουν στο εβδομαδιαίο σιτηρέσιό μας, αλλά αν από όλα τα όσπρια εσύ επιλέγεις να μην καταναλώνεις μόνο αυτά τα δύο, τότε … «μικρό το κακό».

Καλαμάρη Ασπασία-Σοφία
MSc Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου