ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Προσδοκούν 700 εκατ. από τα τυχερά παίγνια







Ζεστό χρήμα 700 εκατ. ευρώ αναμένει να εισρεύσει στα ταμεία του το ελληνικό Δημόσιο από τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων. Το σχετικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, ύστερα από πολύμηνη κυοφορία, στοχεύει στη ρύθμιση της παράνομης αγοράς, που εκτιμάται ότι φτάνει στα.. 10 δισ. ευρώ ετησίως.
Από τη νομιμοποίηση της αγοράς, μόνο για φέτος αναμένουν έσοδα 500 εκατ. ευρώ από τις άδειες που θα χορηγηθούν και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη που θα εισπράττονται κάθε χρόνο, ή συνολικά άνω του 1 δισ. ευρώ σε διάστημα 2-3 ετών. Από την άλλη, βέβαια, θα παύσει και ο καταλογισμός του ημερήσιου προστίμου 31.536 ευρώ που έχει επιβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, λόγω μη συμμόρφωσης στην κοινοτική οδηγία.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τη λειτουργία περίπου 30.000 μηχανημάτων για τυχερά και ψυχαγωγικά παιχνίδια και τη νόμιμη λειτουργία του διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα. Για τα μηχανήματα θα προκηρυχθούν 4-10 άδειες ευρείας κλίμακας (διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός), μέρος των οποίων θα λάβει ο ΟΠΑΠ. Ακόμα, προβλέπεται η ελεύθερη διάθεση πιστοποιημένων τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων και διεξαγωγή τους μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους.
Για το διαδικτυακό στοίχημα θα προκηρυχθούν 12-20 άδειες έπειτα από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό.
Το 20% των εισπράξεων του Δημοσίου θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση κοινωνικής πολιτικής, σε άτομα με ειδικές ανάγκες, την καταπολέμηση της ανεργίας, την ενίσχυση των δομών απεξάρτησης από τα παίγνια ή άλλους εθισμούς, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου