ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Πρίγκιπας µε κακές παρέες

Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, Αντριου, προωθεί τις εξαγωγές σε χώρες µε διεφθαρµένα καθεστώτα...











Νέα πυρά δέχεται ο πρίγκιπας Αντριου αναφορικά µε τον ρόλο του ως «ειδικού αντιπροσώπου της Βρετανίας για το διεθνές εµπόριο». Μετά τις αποκαλύψεις για τη φιλία του µε τον καταδικασµένο για παιδεραστία αµερικανό δισεκατοµµυριούχο Τζέφρι Επστάιν καθώς και µε τον Σαΐφ αλ-Ισλάµ, τον γιο του Καντάφι, και τον Σάχερ Ματέρι,.. γαµπρό του ανατραπέντος προέδρου της Τυνησίας Μπεν Αλι, επισηµαίνονται οι σχέσεις του µε άλλα τρία αυταρχικά καθεστώτα: αυτά της Υεµένης, του Αζερµπαϊτζάν και του Τουρκµενιστάν.
Η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε την πώληση σφαιρών και αλεξίσφαιρων αξίας 160.000 στερλινών στην κυβέρνηση της Υεµένης, αφού ο πρίγκιπας Αντριου είχε εµπορικές συνοµιλίες µε τον πρωθυπουργό της χώρας αυτής, την οποία κυβερνά µε σιδηρά πυγµή εδώ και 20 χρόνια ο πρόεδρος Αλι Αµπντάλα Σάλεχ. Από τον Σεπτέµβριο 2009 ώς τον Ιανουάριο 2010 ο Αντριου είχε τρεις συναντήσεις µε ηγέτες της Υεµένης, όλες µε πρόσχηµα την προώθηση των βρετανικών εξαγωγών στη χώρα αυτή, έγραψε η βρετανική εφηµερίδα «Ιντιπέντεντ», επισηµαίνοντας ότι την Τρίτη ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυµατίστηκαν σοβαρά στη Σανά, όταν ο στρατός χρησιµοποίησε πραγµατικές σφαίρες, πιθανόν βρετανικές, εναντίον των διαδηλωτών.
Πάντως οι συναλλαγές του Αντριου µε τους ηγέτες της Υεµένης έγιναν όλες µε τις ευλογίες των κυβερνήσεων της Βρετανίας και των ΗΠΑ, που θεωρούν τον πρόεδρο Σάλεχ σύµµαχο στον πόλεµο κατά της Αλ Κάιντα. Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, δούκας του Γιορκ, πρώην σύζυγος της Σάρας Φέργκιουσον και τέταρτος στη διαδοχή του αγγλικού θρόνου, έχει καλλιεργήσει «στενή φιλία» και µε έναν δισεκατοµµυριούχο δικτάτορα, τον πρόεδρο του Αζερµπαϊτζάν Ιλχάµ Αλίεφ, το καθεστώς του οποίου κατηγορείται για εκλογική νοθεία και ότι ρίχνει τους πολιτικούς αντιπάλους του στη φυλακή. Πραγµατοποίησε οκτώ επισκέψεις µέσα σε οκτώ χρόνια στο Αζερµπαϊτζάν, δύο από τις οποίες ήταν εντελώς ιδιωτικές. ∆ηµιουργήθηκαν έτσι υποψίες στα αζερινά µέσα ενηµέρωσης ότι ο βρετανός πρίγκιπας έχει επιχειρηµατικά συµφέροντα στη χώρα – µεταξύ των οποίων ένα συγκρότηµα για γκολφ στις ακτές της Κασπίας. Οµως τα ανάκτορα του Μπάκιγχαµ το αρνούνται κατηγορηµατικά.
Ο Αντριου συναντήθηκε επίσης τον περασµένο Απρίλιο µε τον πρόεδρο Μπερντιµουχαµέντοφ του Τουρκµενιστάν, µιας χώρας που η ∆ιεθνής ∆ιαφάνεια κατατάσσει έκτη στον κατάλογο των πιο διεφθαρµένων χωρών του κόσµου. Η γοητεία που ασκούν τα αυταρχικά και διεφθαρµένα καθεστώτα στον εµπορικό αντιπρόσωπο της Βρετανίας παραµένει ανεξήγητη.
Οι σφαίρες που προµήθευσε η Βρετανία την Υεµένη σκοτώνουν διαδηλωτές - Στήριξη µε βαριά καρδιά
Παρά τα ερωτήµατα που διατυπώνονται για τον ρόλο του ως εµπορικού αντιπροσώπου της Βρετανίας, ανακοινώθηκε πως ο πρίγκιπας αντρι ου έχει «100%» τη στήριξη της βασίλισσας. Ελαβε επίσης τη δηµόσια υποστήριξη της Ντάουνινγκ Σ τριτ. Ωστόσο, αξιωµατούχοι αφήνουν να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν θα στενοχωριόταν αν ο αντριου παραιτούνταν. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου