ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Αδιέξοδο κυβέρνησης-μεταναστών






Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε στο κτίριο της ΓΣΕΕ η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας, Γ. Ραγκούση και Ανδ. Λοβέρδου, με εκπροσώπους των μεταναστών που πραγματοποιούν απεργία πείνας στο μέγαρο Υπατία. Στη γενική συνέλευση που... πραγματοποίησαν οι μετανάστες μετά το πέρας της συνάντησης, αποφάσισαν ομόφωνα να παραμείνουν στο κτίριο και να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρι να νομιμοποιηθούν απορρίπτοντας την πρόταση της κυβέρνησης για «καθεστώς ανοχής». Μετά τη συνάντηση, στην οποία μετείχε και εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν έγιναν δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών πρότεινε να δοθεί 6μηνη άδεια παραμονής στους μετανάστες, μετά την καταγραφή τους από την Αστυνομία και να επανεξεταστεί το θέμα τους αργότερα. Πρόκειται για την γνωστή θέση που έχει εκφράσει εδώ και μέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ωστόσο οι εκπρόσωποι των απεργών πείνας απέρριψαν την πρόταση, λέγοντας πως στο διάστημα αυτό δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στις πατρίδες τους, καθώς η άδεια δεν συνιστά ταξιδιωτικό έγγραφο και πως ουσιαστικά η πρόταση δεν τους καλύπτει στο σύνολό τους.
Επίσης απέρριψαν την πρόταση του υπουργού Υγείας για μεταφορά όλων των απεργών πείνας σε νοσοκομεία, λόγω των καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες. Οι απεργοί πείνας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να μεταφέρονται στα νοσοκομεία, μετά από οδηγίες των γιατρών όσοι χρειάζονται νοσηλεία.
Δήλωσαν επίσης ότι η απεργία πείνας είναι δικός του αγώνας, για τον οποίο αποφασίζουν οι ίδιοι. Δεν είναι υποκινούμενοι και ζητούν να σταματήσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες που διαδίδονται από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση.
Ο Νίκος Γιαννόπουλος από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 χαρακτήρισε "επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης" όσα λέγονται περί υποκινητών και τόνισε ότι "όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν ισχύει. Νοιαζόμαστε περισσότερο και από τους ίδιους για τη ζωή τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση τους θυμήθηκε την 39η ημέρα για να κάνει διάλογο μαζί τους".
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, μετά τη σύσκεψη τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση "συμβατή με τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας και των ανθρώπων αυτών που βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση". 'Εκανε λόγο για πολύ ειδικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί με διαπραγμάτευση η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα.
Στο μεταξύ, ο γιατρός που παρακολουθεί την πορεία της υγείας των μεταναστών της Υπατίας εισηγείται τη μεταφορά όλων σε νοσοκομεία, κάτι που φέρεται να έχει αποδεχθεί ο Ανδ. Λοβέρδος, τονίζοντας όμως πως δεν πρόκειται να γίνει μαζική μεταφορά.
Με την πρόταση της μεταφοράς συμφώνησαν οι γιατροί του ΕΚΑΒ που επισκέφθηκαν τους μετανάστες. 

Πορεία αλληλεγγύης προς τους μετανάστες απεργούς πείνας που έχουν εγκατασταθεί στο Μέγαρο Υπατίας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.
Η πορεία ξεκίνησε στις 19:00 από το Μέγαρο Υπατίας και κατευθύνθηκε προς τη Βουλή.
Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 1500 άτομα φωνάζοντας συνθήματα: "Γιωργάκη και Ραγκούση ακούστε το καλά, κανένας μετανάστης χωρίς χαρτιά" και "Νίκη στον αγώνα των μεταναστών. Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών".
Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία επέστρεψαν στο κτήριο Υπατία, όπου απηύθηνε χαιρετισμό ο Χασμάν, ένας απεργός πείνας και καταχειροκροτήθηκε.
Η πορεία διήρκεσε δυόμιση ώρες.

3 σχόλια:

  1. Μια επρεπε να ειναι η αμμεση απαντηση της κυβερνησης στην αρνηση του 6+6.
    6 η τιποτα !
    Και ναι.Απο την στιγμη που δεν δεχεσε την τροφη στο νοσοκομειο, εξω και γρηγορα μαλιστα γιατι υπαρχουν πολλοι αλλοι ΕΛΛΗΝΕΣ που περιμενουν σειρα.
    Και αν σε παραμυθιαζουν κατι δηθεν αλληλεγγυοι, δικο σου προβλημα. Αυτοι το παιχνιδι τους και η κυβερνηση την προστασια της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΛΑΘΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ .....ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όταν μας έχτισαν την "ελλαδάρα" μας ήταν καλά? με μεροκάματα μικρότερα από αυτά που οι ελληναράδες καίγανε στα σκυλάδικα για την πλάκα τους. αν τον έλληνα τον χαρακτηρίζουν τέτοιου είδους απόψεις τοτε EΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή