ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Πιέζουν οι καναλάρχες να κλείσει το Alter...









Ένας ακήρυχτος πόλεμος διεξάγεται πίσω από την προσπάθεια που καταβάλλει η ιδιοκτησία του Alter να το κρατήσει ζωντανό. Και να μη χάσουν τη δουλειά τους 700 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους μείνουν..
στον δρόμο. Καναλάρχες (οι περισσότεροι, αν όχι όλοι) δίνουν... μάχη να μη δώσουν οι τράπεζες λύση, που πάνω από δύο μήνες συζητείται, στις διαπραγματεύσεις που γίνονται, κυρίως με κυπριακά fund. Και ενώ είχαν προχωρήσει κοντά σε συμφωνία, ξαφνικά άναψε... κόκκινο φως.
Στόχος των μεγαλοκαναλαρχών είναι να κλείσουν το Alter, πιστεύοντας ότι έτσι θα προσεταιριστούν την τηλεθέαση και τις διαφημίσεις που παίρνει. Δεν φαίνεται όμως να είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αν το Alter κλείσει, θα παρασύρει στην κατάρρευση όλες.....
τις μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες και αυτό θα προκαλέσει καίρια οικονομικά προβλήματα σ' όλα τ' άλλα κανάλια που έχουν προεξοφλημένες προβολές διαφημίσεων, αλλά και στις τράπεζες, στις οποίες έχουν εκχωρήσει την είσπραξη τιμολογίων. Το ντόμινο θα έχει οδυνηρές συνέπειες στη λειτουργία καναλιών και στους εργαζομένους τους...
Υπάρχει όμως και ένας άλλος παράγοντας, το ίδιο σημαντικός, αν δεν είναι ο κυριότερος. Έχουν υποβαθμίσει την αντίδραση που θα υπάρξει από τον Όμιλο Γιώργου Κουρή. Αντίδραση που μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις παντού και να φέρει τα πάνω κάτω σε κανάλια και διαφημιστικές εταιρείες και όλοι να έχουν εμπλοκές... Ήδη η πρώτη προειδοποιητική γεύση δόθηκε την Τετάρτη, όπου σε κρόουλ μεταδιδόταν το εξής:
«Παρακαλούνται οι διαφημιστικές εταιρείες να επιστρέψουν αμέσως τα δεκάδες εκατομμύρια που παράνομα έχουν αρπάξει από το Alter για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι φόροι και να συνεχίσει το κανάλι τη λειτουργία του. Το πάρτι τέλειωσε. Θα τα βγάλουμε όλα στη φόρα».
Και έγινε χαμός στις διαφημιστικές εταιρείες... Αμέσως άρχισαν τα τηλεφωνήματα... Αλλά και οι συσκέψεις...
Αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών
Προηγήθηκε το πρωί της ίδιας μέρας η υπογραφή απόφασης από τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά «ξεπαγώματος» των τραπεζικών λογαριασμών του Alter, για δύο συγκεκριμένους σκοπούς: την καταβολή των οφειλών προς το Δημόσιο και την πληρωμή της μισθοδοσίας προς τους εργαζομένους. Για να υλοποιηθεί η απόφαση πρέπει οι εκπρόσωποι του σταθμού να προσκομίσουν συγκεκριμένα έγγραφα με τα οποία να πιστοποιείται πως τα χρήματα θα πάνε προς τις δύο κατευθύνσεις. Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Οικονομικών δέσμευσε το 50% των λογαριασμών του καναλιού εξαιτίας των χρεών του προς το Δημόσιο.
Πήραν το δώρο
Οι διαπραγματεύσεις του καναλιού με τις τράπεζες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς δεν φαίνεται να συναινεί στο σχέδιο «εξυγίανσης» που κατέθεσε η Argo Capital. Γίνονται επαφές και διαπραγματεύσεις και με άλλους ομίλους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι είναι σε μεγάλη αναστάτωση, καθώς έλαβαν το 20% του ενός μισθού και ολόκληρο το δώρο του Πάσχα, και προχωρούν σε νέα επίσχεση εργασίας.
Ο Γιώργος Κουρής στη συνεδρίαση της Μεγάλης Τετάρτης στην Digea, αφού πρόσφερε γλυκό περγαμόντο, ενημέρωσε για τα σενάρια διάσωσης του καναλιού. Ο εκδότης πήγε στο ΔΣ καθώς ο Alpha (Γερμανοί) έθεσε θέμα απομάκρυνσης του Alter από την εταιρεία επειδή δεν είχε καταβάλει τη συνδρομή. Ο Γ. Κουρής δεσμεύτηκε πως λίαν συντόμως θα βρεθεί λύση και το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό.
Από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης είχε ξεκινήσει η καταβολή του δώρου του Πάσχα και ενός από τους τρεις οφειλόμενους μισθούς, με την (νέα) υπόσχεση του Κ. Γιαννίκου για πλήρη εξόφληση μέχρι την άλλη Παρασκευή. Τελικά όμως, αντί να πληρωθεί ένας μισθός ανά εργαζόμενο, καταβλήθηκε το 20%, προκαλώντας νέο κύκλο αντιδράσεων.
(To Παρόν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου