ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Τα μυστικά για το εμφιαλωμένο νερό - Διαβάστε τι θα πρέπει να προσέχετε..











Το νερό προέρχεται από δύο κύριες πηγές: από την επιφάνεια (λίμνες, ποτάμια), και από το υπέδαφος (γεωτρήσεις, φυσικές πηγές). Στο πέρασμά του από τη γη, το νερό μπορεί να συλλέξει κάθε λογής ρυπαντές, από απλά σωματίδια (άμμο,..
λάσπη), μέχρι και χημικές ουσίες όπως υδράργυρο, μόλυβδο, αμίαντο, ραδόνιο, φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Και φυσικά από το νερό δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα βακτήρια, τα πρωτόζωα και οι ιοί.
Στην προσπάθειά μας να περιορίσουμε τα μικρόβια του νερού, επεξεργαζόμαστε το νερό με χλώριο, το οποίο, ναι μεν θα σκοτώσει τους μικροοργανισμούς (αν και όχι όλους), θα δημιουργήσει όμως και παραπροϊόντα όπως οι τριαλογονάνθρακες (πχ χλωροφόρμιο), τα οποία δεν είναι καθόλου φιλικά για εμάς. Αντίθετα πολλά από αυτά έχουν χαρακτηρισθεί ως πιθανοί καρκινογόνοι παράγοντες…
Τέλος, για να φτάσει το νερό στη βρύση μας περνάει από το δίκτυο ύδρευσης. Αν οι σωληνώσεις είναι παλιές, ο μόλυβδος από τους συνδέσμους, η σκουριά και υλικά διάβρωσης ρυπαίνουν το νερό αμέσως πριν τρέξει στη βρύση μας.
”Υπάρχουν περισσότεροι κανόνες για το νερό της βρύσης στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ από εκείνους που εφαρμόζονται στη βιομηχανία του εμφιαλωμένου νερού” λεει ο δρ. Bicksham Guza, διευθυντής του Διεθνούς Προγράμματος του WWF για το Νερό.
Παρ’ όλα αυτά, πολλοί καταναλωτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με την ασφάλεια του νερού της βρύσης, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στη λύση του εμφιαλωμένου. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, στην Ελλάδα καταναλώνονται περίπου ένα δισεκατομμύριο λίτρα εμφιαλωμένου νερού κάθε χρόνο.
Ο σημαντικότερος κανόνας που πρέπει να τηρείται ώστε το εμφιαλωμένο νερό να είναι ασφαλές είναι να διατηρείται σε θερμοκρασία κάτω των 18 βαθμών Κελσίου –σε υψηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να αναπτυχθούν παθογόνοι μικροοργανισμοί ή και να αλλοιωθεί η πλαστική συσκευασία, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν τοξίνες στο νερό, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ευθύνονται για την πρόκληση στομαχικών προβλημάτων, ακόμη και καρκινογενέσεων...
Επιτραπέζιο νερό και άλλα... Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου