ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΣΔΟΕ: 230 εκατ. ευρώ «ορφανά» από τις συμβάσεις για τα υποβρύχια





Διάτρητη ήταν η σύμβαση των υποβρυχίων, όπως αποκάλυψε στην Προανακριτική Επιτροπή ο διευθυντής του ΣΔΟΕ, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου.Σύμφωνα με τον μάρτυρα από τον έλεγχο στις συμβάσεις..
(σε ποσοστό 40% μέχρι στιγμής) διαπιστώθηκε πως υπάρχουν διαφορές στην υλοποίηση του έργου και τα φορολογικά, ενώ αποκάλυψε πως ειδικά στα αντισταθμιστικά εντοπίστηκαν 230 εκατ. ευρώ «ορφανά». Πρόκειται με άλλα λόγια για ποσά που έχουν εισπραχτεί, αλλά δεν υπάρχουν παραστατικά για να εντοπιστούν οι αποδέκτες.
Ο κ. Παπαγεωργίου κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως από την έρευνα «διαπιστώσαμε πολλές συμπληρωματικές εγγραφές χειρόγραφες, δηλαδή χωρίς να υπάρχουν τα απαιτούμενα έγγραφα και δικαιολογητικά». Πρόκειται για μια σύμβαση που διαχρονικά καταστρατηγήθηκε», ενώ αποκάλυψε πως (το ΣΔΟΕ) δυσκολεύτηκε να βρει την αρχική σύμβαση και άφησε αιχμές κατά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λέγοντας πως δεν συνεργάζεται μαζί τους και πως ακόμα και την αρχική σύμβαση που ζήτησαν για την υπόθεση των υποβρυχίων, του την έστειλαν λάθος, επισημαίνοντας μάλιστα ότι έχουν φτάσει στο σημείο να εκφοβίζουν το Υπουργείο με εισαγγελείς, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η έρευνα τους.
ΣΔΟΕ «καίει» Σμπώκο
Ο διευθυντής του ΣΔΟΕ «καίει» τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας και υπεύθυνο για τα εξοπλιστικά προγράμματα – επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου - Γιάννη Σπώκο. Σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε πως η αύξηση των περιουσιακών στοιχείων του δεν δικαιολογείται βάσει των χρημάτων που δήλωνε στις φορολογικές του δηλώσεις. Όσον αφορά δε στο Ξενοδοχείο που διαθέτει ο κ. Σπώκος στην Κρήτη, ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως δεν έχει γίνει ακόμα έλεγχος, επειδή ανήκει σε off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο.
Στην Προανακριτική καταθέτει και το στέλεχος του ΣΔΟΕ Χαράλαμπος Αθανασόπουλος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο Επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης.
Πρόβλημα υπήρξε με την κλήση του Μιχάλη Φιλιππίδη, ο οποίος χαρακτηρίζεται στη δικογραφία ως επιχειρηματίας «φάντασμα». Η Επιτροπή έστειλε κλήση την οποία παρέλαβε η κόρη του, ενημερώνοντας πως ο πατέρας της είναι μόνιμος κάτοικος Λιβάνου και ως εκ τούτου δεν θα παραστεί στην Προανακριτική.

1 σχόλιο:

  1. Και αυτα τα 230, μονο στο μεχρι στιγμης 40%.
    Φαντασου μεχρι το 100% !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή