Περίπου 1.000 ένστολοι από την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα αλλά και την Πυροσβεστική συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Τετάρτης διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές..
στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πλαίσιό τους. Οι αλλαγές καταργούν το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνινικής ασφάλισης μετατρέποντας το σύστημα σε «κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό», υποστηρίζουν στο ψήφισμά τους τα σωματεία των ενστόλων, καταγγέλλοντας επίσης ως αιφνιδιαστική την εισαγωγή των διατάξεων που τους αφορούν.
«Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για να αποκρούσουμε την άδικη επίθεση που δέχεται το βιοτικό και εργασιακό μας επίπεδο, καθώς αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι του λαού μας» αναφέρει το ψήφισμα των σωματείων ΠΟΑΣΥ, ΠΟAΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΠΣ και ΠΕΑΛΣ.
Αντιπροσωπεία των σωματείων παρέδωσε το ψήφισμα στη Βουλή
Στο ψήφισμά τους οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ενστόλων τονίζουν ότι με τις αλλαγές που προωθούνται μειώνονται δραματικά οι συντάξεις τους, περιορίζεται η συμμετοχή του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση, καταργείται η 13η και 14η σύνταξη, αυξάνονται τα όρια γενικής αποστρατείας στα 60, με 40 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας, ενώ η επικουρική ασφάλιση, τα Μετοχικά Ταμεία και Ταμεία Αρωγής οδηγούνται σε διάλυση και, παραλλήλως, από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους, οι νεοπροσλαμβανόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας εντάσσονται στο ΙΚΑ.
Οι διαδηλωτές υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας, ανέφεραν ακόμη ότι, λόγω της φύσεως του επαγγέλματός τους, δεν μπορούν να βρίσκονται σε μάχιμες υπηρεσίες έως την ηλικίας των 60 χρόνων. «Δεν μπορείς να καβαλάς σε αυτή την ηλικία μία μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και να κυνηγάς παράνομους στους δρόμους», τόνισαν.
«Διαχρονικά είμαστε οι πλέον αδικημένη κατηγορία εργαζομένων. Τώρα, με τα όσα προωθούνται προς ψήφιση, η αδικία αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Ολα έγιναν χωρίς προηγουμένως να υπάρξει συζήτηση με εμάς και τώρα, πλέον, μάς οδηγούν στο να χρειαζόμαστε δέκα χρόνια επιπλέον από αυτά που εργαζόμασταν πριν, ώστε να πάρουμε σύνταξη», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρίστος Φωτόπουλος. Αυτό σημαίνει, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, έξι χρόνια επιπλέον πραγματική εργασία, χωρίς αμοιβή, νυχτερινά, υπερωρίες, εξαιρέσιμα και αργίες.
«Επίσης δεν αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας. Δεν υπάρχει ειδική μέριμνα για τον χώρο ως προς την αντιμετώπιση των κινδύνων που βιώνουμε στη δουλειά μας. Ζητάμε να περιοριστεί ο εργασιακός μας χρόνος που εκτιθέμεθα στον κίνδυνο», τόνισε ο κ. Φωτόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ανέφερε ότι συντελείται μία ακόμη αδικία σε βάρος των ενστόλων, με την εξαγορά πέντε πλασματικών χρόνων. «Είναι άδικο. Αφού τα χρόνια αυτά τα δουλεύουμε, γιατί να τα πληρώνουμε» αναρωτήθηκε.
Δείτε τα VIDEO από το κοκοράκι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου