ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Οι μισθοί στο Δημόσιο από 1η Οκτωβρίου







Όλα δείχνουν ότι το σενάριο που έλεγε ότι οι κατώτατοι μισθοί θα αυξηθούν έστω και λίγο “πήγε περίπατο”. Έμειναν μόνο οι μειώσεις και αυτές θα είναι στο 25% κατά..
μέσο όρο, ενώ απ' όσα επιδόματα θα απομείνει ουσιαστικά το οικογενειακό ενώ το λεγόμενο πριν παραγωγικότητας, αλλά αυτό θα το παίρνουν μόνο όσοι έχουν κάποια θέση ή μόνο όσοι έχουν πτυχίο.


Παράλληλα οι όποιες αυξήσεις προβλέπονται μέσω των γνωστών ωριμάνσεων πάνε στα τρία χρόνια.
Όλα αυτά βέβαια είναι στη γνωστή τακτική των διαρροών καθώς όπως έγινε με τα μισά από τα μέτρα η κυβέρνηση προτίμησε να μην ανακοινώσει τίποτε επισήμως παραπέμποντας στο επόμενο υπουργικό.
Ωστόσο όλα δείχνουν ότι η τρόικα είναι αυτή που υπαγορεύει (που όπως είπε ο κ. Βενιζέλος ευτυχώς υπάρχει) και έτσι το νέο μισθολόγιο μάλλον θα ακολουθήσει το “χειρότερο σενάριο”
Έτσι μπαίνει πλαφόν στις ανώτατες αποδοχές που πλέον δεν θα ξεπερνούν τα 2.700 ευρώ μεικτά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που μπορεί να φτάνουν τα 3.000 ευρώ.


Ένα 10% των εργαζόμενων στο δημόσιο που ανήκει στα λεγόμενα υψηλά κλιμάκια θα έχει μειώσεις μέσω περικοπών των επιδομάτων από 1.000 ως και 1.500 ευρώ το μήνα.
Οι μέσες απώλειες όμως για όλους θα είναι από 300 ως και 400 ευρώ (μεικτά) το μήνα.
Από τα 104 επιδόματα όπως και αν μεταφράζονται σε χρήμα για τους υπαλλήλους θα μείνουν μονάχα το οικογενειακό, το θέσης και το επικινδυνότητας που όλα μαζί σε σχέση με το σημερινό ποσό θα πρέπει να υπολογίζεται ότι θα απομείνει μόνο ένα 20%


Αλλάζει και το βαθμολόγιο. Από τους πέντε βαθμούς που έχουμε σήμερα πάμε στους έξι κάτι που μαζί με τα κλιμάκια που μειώνονται από τα 18 στα 11 θα σημάνει πιο αργή εξέλιξη και άρα ότι
η ωρίμανση θα χορηγείται κάθε τρία χρόνια.


Οι υπάλληλοι για να περνούν από τον έναν βαθμό στον άλλον θα υπόκεινται σε ειδικά τεστ αξιολόγησης. Τα τεστ θα διενεργούνται κάθε τρία χρόνια για όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους του Δημοσίου. Η διενέργειά τους μάλιστα θα βασίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια, το καθένα από τα οποία θα βαθμολογείται με συγκεκριμένα μόρια, που θα καθοριστούν με προεδρικό διάταγμα το οποίο θα καταρτίσει ο υπουργός μετά την ψήφιση του νέου βαθμολογίου - μισθολογίου.


Μετά τις αλλαγές κάθε βαθμός , με εξαίρεση τον 1ο, θα αντιστοιχεί σε δύο μισθολογικά κλιμάκια.
Από τον έναν βαθμό στον άλλον για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ θα χρειάζονται κατά μέσον όρο έξι χρόνια, ενώ κάθε τρία χρόνια θα αλλάζουν μισθολογικό κλιμάκιο, που είναι και προϋπόθεση για να λαμβάνουν τη μισθολογική ωρίμανση.
Αυτό σημαίνει ότι το χρονοεπίδομα θα χορηγείται κάθε τρία χρόνια και το ύψος του θα εξαρτάται από το μισθολογικό κλιμάκιο.


Ετσι με το νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο τα συνολικά κριτήρια τα οποία θα ισχύουν για την κατάταξη των εργαζομένων στα νέα μισθολογικά κλιμάκια θα είναι ο χρόνος υπηρεσίας, το επίπεδο σπουδών, όπως ακριβώς ισχύουν σήμερα, αλλά και η βαθμολογία την οποία θα αποκτούν στα τεστ αξιολόγησης, που καθιερώνεται για πρώτη φορά. Οι αρχές αυτές θα ισχύουν ανεξαρτήτως του σε ποια υπηρεσία εργάζονται έτσι ώστε να υπάρξει «σύγκλιση» στις αμοιβές. Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση εκτιμά ότι η σύγκλιση θα παγιωθεί και μετά την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων που συντηρούν τις κραυγαλέες ανισότητες στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου