ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Την παύση του Δ.Σ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ζήτησε ο Αναστασιάδης







Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββας Αναστασιάδης, στην εισήγησή του..
 για την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών για τις «Αδικαιολόγητες σπατάλες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», μεταξύ άλλων είπε:
«Σε μία εποχή που οι Τράπεζες αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας , η Διοίκηση του ΤΤ δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, και κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα, καθώς προχώρησε σε μεροληπτική ακριβότερη μίσθωση νέου υποκαταστήματος στην  οδό Β. Όλγας, στην περιοχή της Ανάληψης, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το προηγούμενο  υποκατάστημα.
Όταν μάλιστα  στο πρώτο εξάμηνο του 2011 έχει ζημίες 500 εκατομμύρια ευρώ, αν και η  συγκεκριμένη Διοίκηση ανέλαβε την Τράπεζα  το 2009 με κέρδη 160 εκ. ευρώ.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα ο στυλοβάτης του αποταμιευτικού κοινού, και  είναι υποχρέωση της εκάστοτε διοίκησης να  διατηρήσει αυτό το ρόλο, καθώς πρέπει να κινείται με όρους διαφάνειας και τιμιότητας, ιδίως τώρα που οι πολίτες υποφέρουν από τη μείωση στο εισόδημά τους».
Ο κ. Αναστασιάδης συνεχίζοντας έθεσε μία σειρά από ερωτήματα στον  Υφυπουργό Οικονομίας κ. Σαχινίδη όπως:
«Αν υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για τη μετεγκατάσταση του υποκαταστήματος της Βασ. Όλγας και ποιος ο αριθμός της απόφασης; Αν έχει όφελος το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από αυτή την μετεγκατάσταση; Αν υπάρχει για την κυβέρνηση ηθικό ζήτημα, όταν μια κρατική τράπεζα, η οποία παρουσιάζει ζημιές της τάξης του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ για το α΄εξάμηνο του έτους σπαταλά τα χρήματα του Ελληνικού λαού; Σε ποιο ύψος ανέρχονται οι παρεμβάσεις και ο εξοπλισμός του εν λόγω καταστήματος;»
Χωρίς βεβαίως να πάρει ούτε μία απάντηση από τον  κ. Σαχινίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι η γενική συνέλευση  των μετόχων θα κρίνει αν είναι σωστές οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
Κλείνοντας στην δευτερολογία του ο Βουλευτής της Β΄Περιφέρειας Θεσσαλονίκης ζήτησε την παύση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και ιδιαίτερα του Προέδρου, τονίζοντας ότι εκτός των άλλων  υπάρχει και ποινικό αδίκημα καθώς ο Πρόεδρος  με τις ενέργειές του υπέπεσε στο παράπτωμα της απιστίας παρά τη υπηρεσία, δηλαδή της σπατάλης του δημοσίου χρήματος»
Ως γνωστόν η υπόθεση του καταστήματος του ΤΤ στην Θεσσαλονίκη αφορά την πεθερά του Αντρίκου Παπανδρέου: Αυτό είναι νόμιμο και ηθικό κ. Παπανδρέου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου