ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ο Ι. Καπελέρης ύποπτος για σκάνδαλο-φωτιά





Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων θα διαβεί την ερχόμενη εβδομάδα το κατώφλι του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα..
Σπύρου Μουζακίτη ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ιωάννης Καπελέρης.
Η κλήση του κ. Καπελέρη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, παλαιού υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και στενού φίλου της οικογένειας Παπανδρέου (και ιδιαίτερα του αδελφού Νίκου), ο οποίος διατηρήθηκε στη θέση του και μετά την έλευση του Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών, έρχεται με την ολοκλήρωση του κύκλου των μαρτυρικών καταθέσεων από τον κ. Μουζακίτη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης περί ανείσπρακτων προστίμων από το υπουργείο Οικονομικών για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Σε κάθε περίπτωση, η κλήση του κ. Καπελέρη για μία τέτοια υπόθεση γεννά ένα μείζον θέμα με πολιτικές προεκτάσεις για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο, που βρίσκεται στο επίκεντρο το ζήτημα της φοροδιαφυγής.


Την εισαγγελική έρευνα είχαν προκαλέσει δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία, αναφερόμενα στην παραίτηση του Διομήδη Σπινέλλη από τη θέση του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, έκαναν λόγο για «παραμηχανισμό στο υπουργείο Οικονομικών, που εμπόδιζε την είσπραξη προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων». Μάλιστα, το φως της δημοσιότητας είδε και εγκύκλιος που είχε αποστείλει ο κ. Καπελέρης στις αρμόδιες υπηρεσίες ως «εξαιρετικά επείγουσα» τον περασμένο Αύγουστο, ζητώντας την αναστολή της είσπραξης των προστίμων, επικαλούμενος επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για το θέμα. Πριν από λίγες ημέρες ενώπιον του κ. Μουζακίτη κατέθεσε ο κ. Σπινέλλης, ο οποίος φέρεται να προσκόμισε έγγραφα που αφορούν την υπόθεση.
Η εισαγγελική έρευνα έχει ως αντικείμενο να διαπιστώσει αν από τους αρμοδίους έχει διαπραχθεί το ιδιαίτερα σοβαρό αδίκημα της απιστίας προς την υπηρεσία. Η σοβαρότητα της υπόθεσης, μάλιστα, καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνολικό ποσό των προστίμων τα οποία «πάγωσαν» φτάνει ή και ξεπερνά τα 15.000.000 ευρώ και αφορά διασταυρώσεις στοιχείων και ελέγχους μέσω του συστήματος «Ηφαιστος» για παραβάσεις νομοθεσίας για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μουζακίτης, αφού λάβει τις έγγραφες εξηγήσεις του κ. Καπελέρη και συνυπολογίσει όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει για την υπόθεση και αφορούν τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του, θα αποφασίσει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την άσκηση ποινικής δίωξης.
Αργά προχθες το βράδυ από το γραφείο του γ.γ του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε ως εξήγηση ότι «από το σύστημα “Ηφαιστός” είχαν διαπιστωθεί 48.000 εκπρόθεσμες καταχωρίσεις που αφορούν περισσότερες από 3.500 επιχειρήσεις. Οι περιπτώσεις αυτές, έπειτα από αίτημα των φορέων, ζητήθηκε να αντιμετωπιστούν νομοθετικά με ευνοϊκότερες διατάξεις. Η εγκύκλιος που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας έχει να κάνει όχι με τη διαγραφή των προστίμων, αλλά με την προσωρινή αναστολή τους εν όψει της έκδοσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου