ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Τέλος στο φιάσκο της εφεδρείας







Μετά το …ξύλο που κόντεψε να πέσει χθες στο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, ανακοίνωσε σήμερα την αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας...
Σε συνάντηση που είχε με πολιτικούς συντάκτες δήλωσε ότι «η πολιτική της εργασιακής εφεδρείας έκανε τον κύκλο της» και πρόσθεσε «πως θα ήταν λάθος η παράταση του μέτρου για ένα εξάμηνο ή να διευρυνθεί η “δεξαμενή” και να μειωθεί το όριο ηλικίας».
Παράλληλα ο κ. Ρέππας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο, τονίζοντας πως σήμερα το Σύνταγμα δεν προβλέπει απολύσεις και αυτό θα μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από την επόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση το 2013.
Όσον αφορά την κριτική για καθυστερήσεις, ο κ. Ρέππας άφησε αιχμές για συναδέλφους του υπουργούς, που ενώ λένε ότι δεν προχωράει η εφεδρεία, από την άλλη δε δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι αποχωρήσεις ως τώρα δείχνουν ότι μόνο το 1/10 των εργαζομένων στο δημόσιο που έχουν υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις θα ενταχθεί στην πραγματικότητα σε καθεστώς εφεδρείας.
Η υπόθεση της εφεδρείας εξελίχθηκε τελικά σε μια φαρσοκωμωδία. Από την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έξι μήνες πριν, ανακοίνωσε την εφαρμογή της, το «γαϊτανάκι» του παραλόγου εγκαταστάθηκε για τα καλά στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τους συναρμόδιους υπουργούς να πετούν την καυτή πατάτα της υλοποίησης του μέτρου ο ένας στον άλλο. Το μόνο που τους απασχολούσε τελικά ήταν να τροφοδοτούν την καθημερινότητά με ψευτοερωτήματα, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, για να κρύψουν τη γύμνια της πολιτικής τους. Δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να κρύβουν από την ελληνικό λαό την πραγματικότητα.
Γιατί αυτό που δεν τόλμησαν να πουν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ τόσο καιρό το είπε ο επικεφαλής της Τρόικας, Πόουλ Τόμσεν. Η διαταγή των δανειστών μας είναι σαφής. Εδώ και τώρα απολύσεις υπαλλήλων και λουκέτα σε οργανισμούς του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου