ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Παρά τρίχα την γλίτωσε ο Δασκαλόπουλος από το ΠΑΜΕ





Μοιραστείτε το στο facebook


Δεν έχουν προηγούμενο τα όσα συνέβησαν με την κατάληψη του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να σταματήσει ο κοινωνικός διάλογος μεταξύ εκπρόσωπων εργοδοτικών..
οργανώσεων και των εργαζομένων με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας για την μείωση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους. Είναι γνωστό ότι μέλη του ΠΑΜΕ μπήκαν στα γραφεία και εμπόδισαν τις συναντήσεις. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος ο οποίος έχει πολλές «συμπάθειες» τόσο στις τάξεις του ΚΚΕ όσο και της κοινωνίας γενικότερα. Είναι γνωστές οι δηλώσεις του για τον 13ο και 14ο μισθό καθώς και οι καταγγελίες ότι αυτός βάζει λόγια στην τρόικα.
Επίσης είναι γνωστές και οι μομφές στο πρόσωπό του ότι πρόκειται για ανεπάγγελτο βιομήχανο χωρίς βιομηχανία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Δεν ήθελε και πολύ, λοιπόν, να ανάψουν τα αίματα στη ΓΣΕΒΕΕ από τους θερμόαιμους ΠΑΜΕτζήδες οι οποίοι από την πλευρά τους έχουν πάρει εργολαβία τις κοινωνικές διεκδικήσεις και τα δίκαια του λαού.
Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι τον κ. Δασκαλόπουλο δεν τον είδε κανείς στο κτίριο διότι απλά κάποιοι φρόντισαν να τον… κλείσουν σε ένα γραφείο. Σωματοφύλακές του ήταν, άλλοι φίλοι του ήταν, πάντως, μπήκε μέσα σε ένα γραφείο και κλειδαμπαρώθηκε καθώς το ΠΑΜΕ τον αναζητούσε. Λέγεται μάλιστα ότι κάποιοι βρήκαν που κρυβόταν και προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα με αιχμηρά αντικείμενα. Καταλαβαίνετε τι θα συνέβαινε αν έμπαιναν μέσα κι έβρισκαν τον κ. Δασκαλόπουλο.


Το επεισόδιο αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΕΒ και ΚΚΕ.


“Η αλλεργία που καταφανώς προκαλεί στο ΚΚΕ ο κοινωνικός διάλογος -όπως και κάθε μορφή διαλόγου- αποκαλύπτει την εμμονή του σε σταλινικές μεθόδους και τακτικές“, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒ. “Καλούμε τους εργαζόμενους να κρίνουν, πέρα από στερεότυπα και χωρίς παρωπίδες, ποιοι νοιάζονται για τα πραγματικά συμφέροντα των δυνάμεων εργασίας και ποιοι τους εκμεταλλεύονται για τις δικές τους κομματικές σκοπιμότητες. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τα κόμματα της ευρύτερης δημοκρατικής Αριστεράς, να καταδικάσουν απερίφραστα το ΚΚΕ και τις πρακτικές που θέλουν να …ΠΑΜΕ διά της βίας πίσω σε εποχές που έχουν οριστικά παρέλθει”, αναφέρεται στο κείμενο που οι βιομήχανοι έδωσαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.


«Αυτό που θέλουν οι βιομήχανοι, μαζί με τα κόμματα και τους συνδικαλιστές συνεργάτες τους, είναι η εργατική τάξη, υποταγμένη, να λέει «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Γι’ αυτό και το τόσο μίσος, όταν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ καλούν την εργατική τάξη να ξεσηκωθεί για να αποτρέψει το ξήλωμα των στοιχειωδών κατακτήσεών της, για να βάλει τέρμα στις θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών της, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας τους“. Αυτά κι άλλα πολλά απάντησαν από το ΚΚΕ.


Για να αποδειχθεί ότι τελικά τόσο ο Περισσός όσο και ο ΣΕΒ από το ίδιο μετερίζι είναι αλλά δεν το ξέρουν. Και οι δύο προστάτες το παίζουν χωρίς κανείς να τους έχει δώσει αυτό το δικαίωμα.
Η ουσία είναι ότι ο κ. Δασκαλόπουλος γλίτωσε παρά τρίχα και για ένα… γερό λουκέτο που είχε η πόρτα, έναν ξυλοδαρμό που θα έμενε στην ιστορία.
Αntinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου