ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τα πουλιά ξεχωρίζουν τους ανθρώπους που…δεν γουστάρουν!











Οι επιστήμονες, κάθε λίγο και λιγάκι, μαθαίνουν κάτι καινούριο για τα ζώα, τα πουλιά και τα ψάρια, που τα…ανεβάζει στην εκτίμησή μας όλο και περισσότερο...
Το νέο εύρημα είναι ότι τα πουλιά μάς μελετούν και ξεχωρίζουν πρόσωπα. 


 Ένα συγκεκριμένο είδος κοτσυφιού (ο μίμος ο πολύγλωσσος ή ατριχόρνις) μπορεί να ξεχωρίζει μια χαρά τους ανθρώπους και μάλιστα να επιτίθεται σε όσους…δεν γουστάρει! Τα συγκεκριμένα πουλιά, όπως διαπίστωσε μια νέα επιστημονική έρευνα, μαθαίνουν γρήγορα να ξεχωρίζουν τους ανθρώπους που στο παρελθόν απείλησαν τις φωλιές τους και, όταν τους βλέπουν (μόνο αυτούς), βγάζουν προειδοποιητικούς ήχους ή και τους επιτίθενται, αγνοώντας όλους τους άλλους ανθρώπους που βρίσκονται τριγύρω. 


Τα πουλιά φαίνεται να αναγνωρίζουν ακόμα και τα αυτοκίνητα των συγκεκριμένων ανθρώπων, που κρίνονται απειλητικοί γι’ αυτά! Η σχετική έρευνα, που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Φλόριδα, υπό τον καθηγητή ζωολογίας Ντάγκλας Λέβι, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία. «Η μελέτη δείχνει ότι ένα πουλί έχει τελικά πολύ μεγαλύτερη αντίληψη για το περιβάλλον του από ό,τι οι άνθρωποι υποπτεύονταν. Είμαστε μέρος του περιβάλλοντός τους και αποτελούμε πηγή ανησυχίας γι’ αυτά. Μπορεί να περπατάτε κοντά σε ένα πουλί και να νομίζετε ότι δεν ασχολείται με σας, αλλά στην πραγματικότητα, ειδικά αν η φωλιά του είναι κοντά, σας έχει στο μάτι…», δήλωσε ο Λέβι. 
 Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου