ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές σχοινοβατούν ανάμεσα στο κομματικό καθήκον και στη συνείδησή τους

Μοιραστείτε το στο facebook





Τις τελευταίες ημέρες το κλίμα στη Συγγρού ήταν βαρύ, από το τηλεφωνικό κέντρο μέχρι τον τρίτο όροφο, όπου είναι το γραφείο της πολιτικής ηγεσίας..
της Ν.Δ. Ο πονοκέφαλος των ηγετικών στελεχών για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσαν τα μέτρα του Μνημονίου 2 και ποιος θα ήταν ο αντίκτυπός τους στη βάση του κόμματος παρέμενε, καθώς η διαπραγμάτευση ήταν σε εξέλιξη.
Οι εκτιμήσεις ήταν ότι οι όποιοι κραδασμοί θα απορροφηθούν, καθώς το κόμμα θα μπει στην τελική ευθεία των εκλογών και δεν θα υπάρχουν περιθώρια για εσωστρέφεια. Αυτό, μάλιστα, θα φροντίσει να κάνει ξεκάθαρο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που αναμένεται να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες.
Αυτοί που βρίσκονταν μέρες στα κάγκελα ήταν οι συνδικαλιστές. Οι περισσότεροι βουλευτές κρατούσαν στάση αναμονής και δεν μιλούσαν ανοιχτά. Παλεύουν μεταξύ της συνείδησής τους και της επίσημης γραμμής. Πεποίθηση της Συγγρού είναι ότι στο τέλος θα πειστούν από τα επιχειρήματα της ηγεσίας, αλλά κυρίως από το επιχείρημα των εκλογών. Αν και μέχρι χθες κρατούσαν κλειστά τα χαρτιά τους για το θέμα της «κομματικής πειθαρχίας» ώστε να ψηφιστούν το PSI και η δανειακή σύμβαση, θεωρείτο βέβαιο ότι όποιος αγνοήσει την κεντρική απόφαση θα τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Μετά τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Σταμάτη, ένας ακόμη υποστήριξε χθες δημόσια ότι δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα. Ο λόγος για τον βουλευτή Λέσβου της Ν.Δ. Σπύρο Γαληνό, που βγήκε στην ΕΡΑ Αιγαίου. Εκεί τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εγκρίνω με την ψήφο μου την παράδοση και την κατοχή της χώρας μου στους δανειστές. Χανόμαστε στα πολλά μικρά ναι, ενώ ήρθε η ώρα για το μεγάλο όχι». Ο κ. Γαληνός κάλεσε τους συναδέλφους του βουλευτές να ψηφίσουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους και πέρα από κάθε κομματική εντολή.
Οι συνδικαλιστές, από τη μεριά τους, ήταν στα κάγκελα μέρες τώρα. Ο γραμματέας Συνδικαλισμού της Ν.Δ. Γιάννης Μανώλης, που παραιτήθηκε γιατί η Ν.Δ. ψήφισε τα μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Παράλληλα, ο ίδιος χαρακτήρισε τον Λουκά Παπαδήμο τροχονόμο της τρόικας.
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κουτσούκης ισχυρίστηκε απαντώντας σε ερώτηση αν θα φύγει από τη Ν.Δ. ότι «αυτό θα το αποφασίσω την ώρα που θα το δω, δεν κάνω εικασίες από τώρα». Ο βουλευτής της Ν.Δ. Αργύρης Ντινόπουλος πρότεινε να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη και ο βουλευτής να παίρνει μία μόνο σύνταξη, όπως όλος ο κόσμος, από τον ασφαλιστικό του φορέα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου