ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Τσακίζουν τη γενιά των 435 ευρώ με αναδρομική ισχύ!





Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να διακινδυνεύσει μια ψηφοφορία στη Βουλή, το υπουργικό συμβούλιο πέρασε ομόφωνα την  ισοπέδωση μισθών και την κατάργηση επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα..

Κι όχι μόνο αυτά, αλλά παρά τις διαρροές που γίνονταν ότι οι όποιες αποφάσεις θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου, τελικά οι περικοπές σε μισθούς θα ισχύουν αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου, τσακίζοντας κυριολεκτικά τους νέους εργαζόμενους. Ολα αυτά έγιναν με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, η οποία δεν ήταν η μόνη, μια και σύμφωνα με πληροφορίες πέρασε με άλλη πράξη του υπουργικού συμβουλίου και η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αλλά και της Εργατικής Εστίας, που οι αρμοδιότητές τους περνούν μεταβατικά στον ΟΑΕΔ. Παράλληλα παραμένει το «χαράτσι» του 1,5% των εργαζομένων για τους οργανισμούς που καταργήθηκαν, την ώρα που καταργείται η εργοδοτική εισφορά.
Σύμφωνα με την πράξη του υπουργικού συμβουλίου μειώνεται ο κατώτατος μισθός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) στα 480 ευρώ καθαρές αποδοχές και ειδικά για νέους μέχρι 25 ετών στα 435 ευρώ (μείωση 32%). Στην ίδια πράξη ορίζεται χρονικό διάστημα τριών μηνών για να τα βρουν εργοδότες και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, σε διαφορετική περίπτωση και εκεί οι μισθοί θα υποχωρήσουν στα επίπεδα του κατώτατου μισθού των κλαδικών συμβάσεων. Στην Πράξη υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνονται και τα παρακάτω:


1) Για συμβάσεις που ισχύουν λιγότερο από 24 μήνες, αυτές θα λήξουν μόλις συμπληρώσουν τριετία, εκτός εάν καταγγελθούν από τους εργοδότες. Για συμβάσεις που έχουν ήδη λήξει, το διάστημα διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέας σύμβασης ισχύει μέχρι 14 Μαΐου. Ακολούθως τίθεται σε εφαρμογή η μετενέργεια και οι μισθοί μειώνονται αυτόματα στα επίπεδα του κατώτατου της κλαδικής που προϋπήρχε, ενώ διατηρούνται μόνο τα επιδόματα παιδιών, σπουδών, ωρίμανσης (τριετίες) και βαρέων και ανθυγιεινών.
2) Η προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) θα μπορεί να γίνει από 14-2-12 και μετά, μόνο με τη σύμφωνη γνώμη εργοδότη και εργαζομένου.
3) Καταργείται κάθε αύξηση που είχε συμφωνηθεί να δοθεί μέσω συλλογικής σύμβασης εργασίας, μέχρι το ποσοστό ανεργίας να πέσει κάτω από το 10%. Την ίδια στιγμή παγώνουν και οι αυξήσεις που επρόκειτο να δοθούν από τυχόν ωριμάνσεις, δηλαδή τριετίες και πολυετίες.
4) Καταργείται η μονιμότητα για τους υπαλλήλους σε ΔΕΚΟ και κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες.
Χθες ψηφίστηκε η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για το φάρμακο (γενόσημο) και το ωράριο των φαρμακείων.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου