ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Μαχαίρι σε 88 επιδόματα πρόνοιας

Μοιραστείτε το στο facebook







Αυστηρά κριτήρια θεσπίζονται για τη χορήγηση των λεγόμενων «προνοιακών επιδομάτων», για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί εισφορές...
Για τη χορήγηση των συγκεκριμένων επιδομάτων θα μπουν τόσο εισοδηματικά όσο και περιουσιακά κριτήρια, ενώ θα «διασωθούν» μόνο τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού (που είναι κοντά στο όριο της φτώχειας).
Ουσιαστικά όσοι δικαιούχοι υπερβαίνουν τα αυστηρά κριτήρια -που θα τεθούν- θα δουν τα προνοιακά επιδόματα να μειώνονται ή να κόβονται τελείως. Με βάση το κυβερνητικό σχέδιο, οι δημόσιες μεταβιβάσεις είτε μέσω κοινωνικών επιδομάτων (στους τομείς της προστασίας της οικογένειας, της αναπηρίας κ.ά.) είτε μέσω ενισχύσεων των συντάξεων θα διατηρηθούν μόνο για τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού.
Δηλαδή τα καταβαλλόμενα προνοιακά επιδόματα θα διατηρηθούν μόνο για όσους είναι κοντά στο όριο της φτώχειας. Εχει εξεταστεί σενάριο να δίνονται μόνο σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
Στη συνέχεια θα υπάρξουν περικοπές πολλών ταχυτήτων, με το ύψος του επιδόματος να εξαρτάται από το εισόδημα. Για παράδειγμα οι μειώσεις μπορεί να φτάνουν ή και να ξεπερνούν το 50% για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ. Ουσιαστικά τα επιδόματα θα χωριστούν σε τρεις βασικές κατηγορίες:
1 Τα επιδόματα που δεν είναι ανταποδοτικά, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί εισφορές. Πρόκειται για τα λεγόμενα προνοιακά επιδόματα, στα οποία όπως αναφέρθηκε θα υπάρξουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή θα λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο το εισόδημα του δικαιούχου αλλά και η περιουσιακή του κατάσταση.
2 Τα επιδόματα που διασώζονται από τις περικοπές. Μέχρι τώρα έχει κλειδώσει η διατήρηση του επιδόματος ανεργίας και του ΕΚΑΣ. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ -που δίνεται σε χαμηλοσυνταξιούχους- υπάρχουν ήδη αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.
3 Τα επιδόματα που είναι ανταποδοτικά, δηλαδή οι ασφαλισμένοι έχουν καταβάλει εισφορές. Για τα συγκεκριμένα επιδόματα στόχος είναι να υπάρξει σύνδεση εισφορών και παροχών, δηλαδή το ποσό που παίρνει ο ασφαλισμένος να ανταποκρίνεται στα χρήματα που έχει πληρώσει...
Ποια είναι τα 88 προνοιακά επιδόματα που «κουρεύονται» ή καταργούνται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου