ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μέτωπο Κουβέλη με τον … “χειρότερο υπουργό Οικονομικών”

Μοιραστείτε το στο facebook





Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Φώτη Κουβέλη στη Βουλή, εν όψει της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών στις 6 το απόγευμα ..

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση, αλλά δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσέλθουν με κοινή γραμμή στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υποστηρίξουν η εφαρμογή των μέτρων να γίνει σε δυο φάσεις:
Στην πρώτη φάση να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και η μείωση του κράτους ώστε να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία και ενδεχομένως να μπει η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Στην επόμενη φάση, τη διετία 2014-2016, να γίνει η διαπραγμάτευση για τα μέτρα που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που μπορεί να υπάρχουν τότε στην οικονομία.
Είναι προφανές ότι η κοινή στάση των δυο υπαγορεύεται από τις αφόρητες πιέσεις που δέχεται ο μεν Βενιζέλος από κορυφαία στελέχη του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζονται να ιδρύσουν νέο κόμμα, ο δε Κουβέλης απο βουλευτές και στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έχουν φτιάξει “μέτωπο”, εκτιμώντας ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει χωρίς επιμήκυνση.
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο μεταξύ  σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του οικονομικού επιτελείου (Στουρνάρας, Σταικούρας, Μαυραγάνης) με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ενόψει της βραδινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών για τη διαμόρφωση του πακέτου των 11,5 δις ευρώ.
Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας δέχτηκε εκτάκτως τους τρεις τροικανούς επικεφαλείς, οι οποίοι του δήλωσαν και επίσημα ότι θα παραμείνουν στη χώρα μας μέχρις ότου ολοκληρώσουν το πακέτο. Τα πράγματα επιτέλους μπαίνουν σε μια σειρά, αφού από την αβεβαιότητα που δημιουργούσε η προηγούμενη κακή εμπειρία περνάμε σε μια συνεργασία μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει το άσχημο κλίμα που υπάρχει εναντίον της χώρας μας στο εξωτερικό. Γιατί, μπορεί να μην το έχουν καταλάβει πολλοί αυτό, όμως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα. Και οφείλεται στους άθλιους χειρισμούς και τους «ψευτοτσαμπουκάδες» των περασμένων μηνών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την “Δημοκρατία”, ο Μπαρόζο φέρεται να είπε στον Αντώνη Σαμαρά, ότι ήταν πολύ άσχημη για την Ελλάδα η θητεία του Ευάγγελου Βενιζέλου ως υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με τον Μπαρόζο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έκανε τόσο κακό στην Ελλάδα, όσο δεν έκαναν  οι προηγούμενοι 15 υπουργοί Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου