ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Έλληνας γιατρός θεραπεύει τη φαλάκρα

Μοιραστείτε το στο facebook




Ένας Έλληνας επιστήμονας κρύβεται πίσω από την πρώτη ριζική θεραπεία για τη φαλάκρα. Ο δρ Γεώργιος Κωτσαρέλης, που τα τελευταία χρόνια διευθύνει το τμήμα δερματολογίας του..

Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιας, υπόσχεται να χαρίσει πυκνή κώμη σε όσους τη στερούνται. Μάλιστα, η θεραπεία του αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Οπως αποκάλυψε ο ίδιος, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου η θεραπεία να διατεθεί το συντομότερο δυνατόν στην αγορά, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες σε ό,τι αφορά το ενεργό συστατικό της.

Πρόκειται για τη λεγόμενη προσταγλανδίνη D2, μια πρωτεΐνη που αποδείχτηκε ότι βάζει φρένο στην ωρίμανση των τριχοθυλακίων, δυσχεραίνοντας έτσι την ανάπτυξη νέων μαλλιών. Μετά από εκτενείς μελέτες σε κεφάλια φαλακρών αντρών, η ομάδα του δρ Κωτσαρέλη διαπίστωσε ότι τα επίπεδα της εν λόγω πρωτεΐνης ήταν τριπλάσια στα σημεία όπου παρατηρούταν αραίωση των μαλλιών. Η ίδια ομάδα είχε ανακαλύψει νωρίτερα ότι παρ” όλα αυτά, οι φαλακροί άντρες διαθέτουν κύτταρα ικανά να γεννήσουν τρίχες, αλλά τα κύτταρα αυτά δεν καταφέρνουν να ωριμάσουν αρκετά για να φέρουν εις πέρας τον σκοπό τους...
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου