ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Πόσα βγάζουν τα golden boys της Γερμανίας;

Μάρτιν Βίντερκορν: ο πιο
καλοπληρωμένος μάνατζερ στη Γερμανία

Μοιραστείτε το στο facebook






Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της γερμανικής Ένωσης για την προστασία των μετόχων (DSW) και του Πολυτεχνείου του Μονάχου, οι συμμετέχοντες στα διοικητικά συμβούλια των..
τριάντα μεγαλύτερων εισηγμένων επιχειρήσεων της Γερμανίας είχαν κατά μέσο όρο ετήσιο εισόδημα 3,14 εκ. ευρώ. Ο Ούλριχ Χόκερ, πρόεδρος της ένωσης μετόχων, παραδέχεται ότι το ποσό αυτό δεν είναι αδικαιολόγητο, από τη στιγμή που οι επιχειρήσεις πάνε καλά και παρουσιάζουν μάλιστα «ισολογισμούς-χρυσάφι» για το 2011.
Από την άλλη πλευρά όμως «το ότι οι συμμετέχοντες στα διοικητικά συμβούλια αυξάνουν τα έσοδά τους κατά 8%, ενώ εμείς πρέπει να αρκεστούμε σε μία αύξηση μερίσματος 5%, οπωσδήποτε μας προκαλεί κάποια πικρία» λέει ο Ούλριχ Χόκερ.
16,6 εκ. ευρώ ετησίως για τον πιο καλοπληρωμένο
Οι επικεφαλής των διοικητικών συμβουλίων σε κορυφαίες γερμανικές επιχειρήσεις αμείβονται κατά μέσο όρο με 5,1 εκ. ευρώ ετησίως. Για δεύτερη συνεχή χρονιά πιο καλοπληρωμένος μάνατζερ της χώρας «ανακηρύσσεται» ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν με ετήσιο εισόδημα 16,6 εκ. ευρώ, δηλαδή περίπου επτά εκατομμύρια περισσότερα από τον επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν. Όλα αυτά προκαλούν πολλές φορές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη. Ο Χόκερ λέει ότι οι αρνητικές αντιδράσεις δεν είναι παράλογες, όταν ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου κερδίζει κατά μέσο όρο 54 φορές περισσότερα χρήματα από τον απλό εργαζόμενο στην ίδια επιχείρηση.
«Δεν είναι προς το συμφέρον των ίδιων των μάνατζερ να τους κατηγορούν για πλεονεξία και νοοτροπία αυτοεξυπηρέτησης. Ούτε είναι προς το συμφέρον των εποπτικών συμβουλίων, που καθορίζουν το ύψος των αμοιβών να πλανάται η εντύπωση ότι τα χρήματα των μετόχων πηγαίνουν κατευθείαν στις τσέπες των κορυφαίων στελεχών» επισημαίνει ο πρόεδρος της ένωσης μετόχων.
Ανταγωνιστικοί μισθοί για τους «κορυφαίους»..
Η συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου