ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Aπετράπη πραξικόπημα τον Οκτώβριο του 2011 στην Ελλάδα…

Μοιραστείτε το στο facebook
Δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι απετράπη πραξικόπημα τον περσινό Οκτώβριο, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής.
Με τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε»,..
το «Βήμα της Κυριακής» παρουσιάζει τις παρασκηνιακές διεργασίες και πώς αυτό αποφεύχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.
Το μεσημέρι της 1ης Νοεμβρίου 2011, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο τότε υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης, Πάνος Μπεγλίτης, καλούσε στο γραφείο του στο Πεντάγωνο τους αρχηγούς των Επιτελείων.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και οι αρχηγοί Στρατού Φραγκούλης Φράγκος, Ναυτικού αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης και Αεροπορίας αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας.
«Σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ το οποίο και θα σας αποστρατεύσει» ήταν τα λόγια, σύμφωνα με «Το Βήμα», του τότε υπουργού Άμυνας.
Αυτό βέβαια είχε διαρρεύσει νωρίτερα και ήταν γνωστό στους ίδιους, με αυτή τη σκηνή, όπως σημειώνει η εφημερίδα, να ολοκληρώνει έναν κύκλο που, κατά ορισμένους προσκείμενους στην τότε πολιτική ηγεσία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το τέλος της ιστορίας «το πραξικόπημα που δεν έγινε».
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστική την αιφνιδιαστική αυτή αποστρατεία του συνόλου της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά έγκυρες πηγές, που επικαλείται «Το Βήμα», αναφέρουν ότι με την κίνηση αυτή απετράπη η όξυνση ενός κλίματος πολιτικής αποσταθεροποίησης και απεφεύχθη πραξικόπημα.
Η τελική απόφαση για τις αποστρατείες ελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Νοεμβρίου 2011. Εκείνη την ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου οριστικοποίησε τις αποφάσεις του σε μυστική συνεννόηση με τον Πάνο Μπεγλίτη, αλλά «ο κύβος ερρίφθη» λίγες ημέρες νωρίτερα...
Περισσότερα ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. αυτή ήταν η δικαιολογία του Παπανδρέου απέναντι σε Μέρκελ Σαρκοζί για να δικαιολογήσει την πουστιά που τους έπαιξε με το δήθεν δημοψήφισμα!
    και για να το κάνει αληθοφανές έβαλε την πέμπτη φάλαγγα να κάνουν επεισόδια σε όλες τις παρελάσεις , εκτός από της Αλεξανδρούπολης , που παρέλασαν οι πραγματικοί κυρίαρχοι της χώρας για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία, αφού πέτυχαν όλους τους πράκτορές τους , να τους επιβάλουν στα ανώτατα αξιώματα!
    άκου πραξικόπημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή