ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Το πακέτο μέτρων θα κλείσει. Το «πακέτο» με τη δόση πότε θα έρθει;

Μοιραστείτε το στο facebook
Ψυχοβγαλτικές αποδεικνύονται οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόϊκα, καθώς όσο πλησιάζουμε στο τέλος τόσο περισσότερες απαιτήσεις εγείρουν οι δανειστές μας..

Η σημερινή συνάντηση έληξε έπειτα από 5 και πλέον ώρες, φέροντας πιο κοντά την τελική συμφωνία, η οποία όμως κατά τα φαινόμενα δεν θα είναι κλεισμένη ούτε τη Δευτέρα που θα γίνει το κρίσιμο Eurogroup.
Οι εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου είναι ότι θα έχει φτάσει η διαπραγμάτευση σε τέτοιο σημείο που οι τρεις τροικανοί θα τοποθετηθούν στη συνεδρίαση του eurogroup θετικά υπέρ της χώρας μας, βάζοντας έτσι στην ατζέντα του ecofin της 16ης Οκτωβρίου το θέμα Ελλάδα.
Η αισιοδοξία πηγάζει από το σημείο που έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις, όπου σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας φαίνεται να ρίχνουν τις απαιτήσεις για επιπλέον σκληρά μέτρα το 2013, από τα 2,5 δις ευρώ που ζητούσαν αρχικά σε κάτω του 1 δισεκατομμυρίου.
Ποσό που θα βρεθεί και από το δώρο των συνταξιούχων του ΟΓΑ.
Τώρα στο γιατί ζητούν νέα σκληρά μέτρα, η απάντηση είναι στην μεγαλύτερη ύφεση που δημιουργείται επειδή οι εταίροι προσθέτουν κάποια μέτρα. Το ποσοστό ύφεσης προκύπτει υψηλότερο από το 3,8% που προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, επειδή ο αριθμός των μέτρων που ζητούν είναι μεγαλύτερος.  Παίρνουμε παραπάνω μέτρα γιατί υπάρχει, κατά την άποψή τους, μεγαλύτερο δημοσιονομικό κενό (το εκτιμούν γύρω στο 5%), το οποίο αυτονόητα δημιουργεί μεγαλύτερη ύφεση.
Το 90% του χρόνου της σημερινής συνάντησης αφορούσε τα διαρθρωτικά μέτρα, δηλαδή αποκρατικοποιήσεις, δαπάνες (αυτά που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και αφορούν το ΓΛΚ και το κομμάτι των δαπανών, πώς θα αποπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές), τα έσοδα (έγινε αναλυτική παρουσίαση αυτών των σημείων του μνημονίου για το συγκεκριμένο κομμάτι).
Θα υπάρχει νέα συνάντηση με την τρόικα στις 11 αύριο το πρωί όπου θα συζητηθεί το τραπεζικό κομμάτι, ενώ οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στο Λουξεμβούργο το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας λίγο πριν τη σύνοδο.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, η Σύνοδος Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου δε θα ασχοληθεί με το ελληνικό πρόβλημα ακόμη κι αν η συμφωνία κλείσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Οι ξένοι χρειάζονται προετοιμασία δύο εβδομάδων, οπότε τα χρονοδιαγράματα δε βγαίνουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κλεισμένη συμφωνία σε συνεπάγεται και ξεπάγωμα της δόσης των 31,5 δις ευρώ που έχει μεγάλη ανάγκη η Ελλάδα. Το ενδεχόμενο να δώσουν τα χέρια η κυβέρνηση και η τρόικα για τα μέτρα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί κάτι θετικό για την Ελλάδα είναι πολύ πιθανό. Αυτό σημαίνει ότι μόνο με μια πολιτική απόφαση θα μπορέσει η χώρα να συνεχίσει να αναπνέει. Άλλωστε, το είπε και ο Σαμαράς. Λεφτά μέχρι τέλος Νοεμβρίου.
Όμως, τα ανησυχητικά νέα που έρχονται απ’ έξω είναι ότι πολλοί αποκλείουν νέο κούρεμα ενώ ξαφνικά έχει χαθεί από την κουβέντα η επιμήκυνση.
Η επίσκεψη της Α. Μέρκελ την  Τρίτη, ίσως αλλάξει πολλά δεδομένα. Ίσως η καγκελάριος θελήσει να δώσει ένα στίγμα στήριξης της Ελλάδας, εφόσον έχει φυσικά μια συμφωνία για τα μέτρα στα χέρια της.
Όλα δείχνουν ότι οι οριστικές αποφάσεις για την ελληνική οικονομία μετατίθενται για το Νοέμβριο, αλλά ελπίζουμε να μην πάρουμε σκληρά μέτρα χωρίς προηγουμένως ν έχει εξασφαλιστεί το μίνιμουμ στήριξης της Ελλάδας.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου