ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Πεδίο μάχης η Ευελπίδων (οι “αντεξουσιαστές” αντεπιτίθενται)

Μοιραστείτε το στο facebook
Έχουμε γράψει κατά καιρούς για τον κόκκινο φασισμό και τους «μπαχαλάκηδες» που δεν έχουν χρώμα και ιδεολογία. Επί χρόνια η Ελλάδα ήταν ξέφραγο αμπέλι από..
αντιεξουσιαστές και δήθεν επαναστάτες που έκαιγαν την Αθήνα. Κοντά σ’ αυτούς σιγοντάριζαν πολλές φορές ακροδεξιοί ή ακόμη και μετανάστες. Θυμάστε όλοι τι είχε γίνει στα περίφημα Δεκεμβριανά. Η δολοφονία ενός 15χρονου έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάτι απίθανους τύπους που μετέτρεψαν την Αθήνα σε Καμπούλ. Έκαψαν, κατέστρεψαν, λεηλάτησαν. Το σκηνικό επαναλήφθηκε αρκετές φορές από τότε. Ακόμη και στα γεγονότα της Marfin όταν τέσσερα νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους, οι μπαχαλάκηδες, αντιεξουσιαστές της πλάκας, πανηγύριζαν που έκαψαν το άντρο του καπιταλισμού, την τράπεζα.
Κι αφού χορτάσαμε από μαύρο και ενίοτε κόκκινο φασισμό, ήρθε και η Χρυσή Αυγή να συμπληρώσει το μπάχαλο της χώρας. Προκλητικές εμφανίσεις, φασιστικοί χαιρετισμοί, τάγματα εφόδου, τσαμπουκάδες και μαχαιρώματα σε ημερήσια διάταξη.
Φαίνεται, όμως, ότι δεν έχουμε πιάσει πάτο ως κοινωνία. Διότι ήταν αναμενόμενη η αντίδραση του… μπλοκ των Εξαρχείων στους Χρυσαυγίτες, ειδικά τώρα που τους βλέπουν στη Βουλή και δεν είναι απλά οι περιθωριακοί ναζιστές του 0,4%. Ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσει ένας ανηλεής πόλεμος για την επικράτηση. Τώρα για ποια επικράτηση, όποιον ρωτήσεις από τους δυο δε θα σου πουν.
Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα επεισόδια, με κυριότερα αυτά που έγιναν το βράδυ της Κυριακής στον Αγιο Παντελεήμονα. Δεν έχει σημασία ποιος ξεκίνησε, σημασία έχει ότι ομάδες Ελλήνων έχουν αποδυθεί σε έναν εμφύλιο που θυμίζει τα παλιά. Η Αθήνα κι όχι μόνο κινδυνεύουν να μετατραπούν σε πεδία μαχών μεταξύ φασιστών, κόκκινων, πράσινων, μπλε, κίτρινων ή μαύρων.
Το απόγευμα της Δευτέρας, στην Ευελπίδων έγινε κόλαση. Αντιεξουσιαστές πήγαν να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες από τα επεισόδια στον Αγιο Παντελεήμονα και η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Αφού φώναξαν, έβρισαν, έσπασαν αποχώρησαν ικανοποιημένοι που έκαναν το επαναστατικό τους καθήκον. Θα πουν ότι η Αστυνομία κάνει διακρίσεις και δε συλλαμβάνει Χρυσαυγίτες, και ίσως έχουν δίκαιο.
Πόσο δίκιο όμως έχουν να επιχειρούν να φέρουν την ελληνική κοινωνία στα όρια του εμφυλίου; Η κοινωνική έκρηξη από τα σκληρά μέτρα μπορεί να είναι δικαιολογημένη. Ο κόσμος πεινάει και δεν έχει άλλους τρόπους να το δείξει. Όμως δε χρειάζεται αυτόκλητους υπερασπιστές των δικαιωμάτων τους. Ούτε τους ναζιστές Χρυσαυγίτες ούτε τους αντιεξουσιαστές. Όσο για την Αστυνομία, ας πάρει τα μέτρα της διότι μια σπίθα αρκεί να φέρει τη μεγάλη καταστροφή.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου