ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Νεοναζί νέας…κοπής


Μοιραστείτε το στο facebook
Κρέμασαν τα δερμάτινα, έβαλαν στην άκρη τις μαύρες μπότες τους και καταδέχονται να τρώνε ακόμα και σε τούρκικα μαγαζιά κεμπάπ..
Κι όμως, αστυνομία και ειδικοί συμφωνούν: η νέα γενιά νεοναζί είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τους προκατόχους τους. Το σύνθημά τους είναι «αφήστε τους να κάνουν ότι θέλουν, αρκεί να είναι ναζί στην ψυχή». Το αρχηγείο τους το έχουν στο Ντόρτμουντ, μια βιομηχανική πόλη με υψηλά ποσοστά ανεργίας, στη Γερμανία. Ονομάζονται Autonomous Nationalists (AN.L), Αυτόνομοι Εθνικιστές δηλαδή. Έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των νεοναζί εκτός από την εμφάνιση.
«Θεωρούνται η avant-garde των ναζί» σχολιάζει ο Johannes Radke, γερμανός δημοσιογράφος που ασχολείται πάνω από μια δεκαετία με την ακροδεξιά. «Είναι πιο επαγγελματίες από κάποιους μεθυσμένους skinhead και πολύ πιο επικίνδυνοι». Ο κόσμος και οι Αρχές στη Γερμανία έχουν ευαισθητοποιηθεί για την απειλή από την άκρα Δεξιά μετά τις περσινές αποκαλύψεις ότι ένας νεοναζιστικός πυρήνας ρατσιστών δολοφόνησε, τα τελευταία επτά χρόνια σε όλη την χώρα, οκτώ τούρκους και έναν έλληνα μετανάστη. Το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (NPD.L) είναι επίσης ρατσιστές και αντι- σημίτες, λένε οι μυστικές υπηρεσίες. Το κόμμα όμως  είναι ιδιαίτερα προσεκτικό ώστε τα μέλη του να μην παραβιάζουν τους γερμανικούς νόμους που απαγορεύουν τα ναζιστικά σύμβολα, την άρνηση του Ολοκαυτώματος και τη δημόσια υποστήριξη στον Χίτλερ.
Οι Αυτόνομοι Εθνικιστές δεν έχουν τέτοιους ενδοιασμούς. Δεν έχουν όρεξη για πολιτικούς ελιγμούς και δεν διστάζουν να ξεδιπλώσουν πανό με τον Χίτλερ σε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας τους. «Πολλοί ναζί ήρθαν στην πόλη επειδή τη θεωρούσαν διαλυμένη» σχολιάζει ο δήμαρχος του Ντόρτμουντ Ullrich Sierau. Γεγονός είναι ότι είναι μια πόλη του μισού εκατομμυρίου κατοίκων με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην περιοχή. Ο δε επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Norbert Wesseler λέει ότι 131 εγκλήματα σχετίζονται με ακροδεξιές οργανώσεις.

reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου