ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Σημαντικό θέμα … ιδίως γι’αυτούς που μαγειρεύουν και τρώνε ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Μοιραστείτε το στο facebook


Λέει το ανυπόστατο δημοσίευμα που είναι τόσο επιστημονικό όσο και τα παραμύθια που σας έλεγε η γιαγιά σας όταν είσαστε τριών:


Το 1919 όταν η γρίπη σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους, ήταν ένας γιατρός που επισκέφθηκε πολλούς αγρότες να τους βοηθήσει για την γρίπη. Πολλοί από αυτούς είχαν πεθάνει από την γρίπη.

Έτυχε και έναν αγρότη που επισκέφθηκε του οποίου όλη η οικογένεια ήταν υγιής. Όταν ο γιατρός τον ρώτησε τι το διαφορετικό είχε κάνει, ή γυναίκα του απάντησε ότι είχε τοποθετήσει από ένα ακαθάριστο κρεμμύδι σ’ ένα πιάτο στα δωμάτια (προφανώς είχαν μόνο δύο δωμάτια τότε). Ο γιατρός δεν μπορούσε να το πιστέψει και ζήτησε αν μπορούσε να πάρει ένα από τα κρεμμύδια να το εξετάσει μα το μικροσκόπιο.

Το πήρε και όταν το εξέτασε βρήκε πράγματι τον ίό της γρίπης στο κρεμμύδι. Προφανώς είχε μαζέψει όλα τα βακτήρια και επομένως κράτησε την οικογένεια υγιή.
Αυτό το άκουσα από την κομμώτριά μου και μου είπε ότι αρκετά χρόνια πριν πολλοί από τους ‘υπαλλήλους της κόλλησαν γρίπη και επίσης πολλοί πελάτες της. Τον επόμενο χρόνο τοποθέτησε αρκετά μπολ με κρεμμύδια στο κατάστημά της και κανένας δεν αρρώστησε. Θα πρέπει να δούλεψε ( Και όχι, δεν κάνει εμπόριο κρεμμυδιών). Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι, πάρτε μερικά κρεμμύδια και τοποθετήστε τα σε μπολ στο σπίτι σας.
Αν αυτό βοηθήσει εσάς και τους αγαπημένους σας τόσο το καλλίτερο. Αν πάλι κολλήσετε γρίπη, μπορεί να την περάσετε ελαφρά.
Τι έχετε να χάσετε; Λ ι γ α μ ο ν ο ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Υπάρχει ένα υστερόγραφο σ’αυτό γιατί έστειλα το άρθρο αυτό σε μια φίλη στο Όρεγκον η όποία μου στέλνει επίσης άρθρα πάνω σεζητήματα υγείας και μου απάντησε για μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για τα κρεμμύδια: Weldon, ευχαριστώ για το άρθρο.
Δεν γνωρίζω για την ιστορία με τους αγρότες…………….. αλλά γνωρίζω ότι άρπαξα πνευμονία και όπως καταλαβαίνεις ήμουν πολύ άρρωστη. Πέτυχα ένα άρθρο που έλεγε να κόψεις τα δύο άκρα του κρεμμυδιού να καρφώσεις την μία άκρη σ’ένα πιρούνι και να τοποθετήσεις την μεριά αυτή με το πιρούνι σένα άδειο δοχείο (βαζάκι, κανατάκι) και να το τοποθετήσεις το δοχείο αυτό δίπλα στο στον άρρωστο όλο το βράδυ.Έλεγε ότι το πρωί το κρεμμύδι θα είναι μαύρο από τα μικρόβια….και πράγματι το έκανα…….και το πρωί ήταν χάλια μαύρο και άρχισα να αισθάνομαι καλλίτερα. Και ένα άλλο που διάβασα δαύτο το άρθρο ήταν ότι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα τοποθετημένα στα δωμάτια έσωσαν πολλούς από την πανώλη πριν πολλά χρόνια.
Έχουν δυνατές αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες.
ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ Έχω χρησιμοποιήσει κρεμμύδι που είχα φυλάξει στο ψυγείο. Καμία φορά δεν το χρησιμοποιώ όλο και φυλάω το υπόλοιπο για αργότερα. Τώρα με αυτές τις πληροφορίες άλλαξα γνώμη…..θα αγοράζω μικρότερα κρεμμύδια.
Έχω το προνόμιο να επισκέπτομαι συχνά την εταιρία Mullins Food Products, κατασκευάζουν Μαγιονέζα. Είναι τεράστια και οι ιδιοκτήτες είναι 11 αδέλφια και ή φίλη μου η Jane είναι μια απ΄αυτά.
Σε ζήτηση που είχαμε ήρθε και το θέμα της τροφικής δηλητηρίασης και ήθελα να τους πω αυτό που έμαθα από έναν χημικό.
Ο Ed, ένα από τα αδέλφια που μας έκανε την ξενάγηση στην εταιρεία είναι έμπειρος χημικός και ειδικός στην φόρμουλα της σάλτσας. Έχει κάνει και την φόρμουλα για τα Mc Donalds. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης κάποιος ρώτησε αν πρέπει να ανησυχούμε για την μαγιονέζα. Οι άνθρωποι ανησυχούν αν θα χαλάσει ή μαγιονέζα. Η απάντηση του Ed θα σας προκαλέσει έκπληξη. Είπε ότι η βιομηχανοποιημένη μαγιονέζα είναι απολύτως ασφαλής. Δεν χρειάζεται να μπει και στο ψυγείο. Μπορεί άνετα να μπει και στο ψυγείο δεν βλάπτει καθόλου. Εξήγησε ότι το PH στην μαγιονέζα είναι τέτοιο ώστε τα βακτήρια δεν μπορούν να επιζήσουν σε τέτοιο περιβάλλον. Και έπειτα είπε για την περίπτωση που πηγαίνουμε πικ-νικ και ένα μπολ με πατατοσαλάτα είναι στο κέντρο του τραπεζιού και όταν αρρωστήσει μετά κάποιος όλοι ρίχνουν το φταίξιμο στην μαγιονέζα.
Ο Ed λέει ότι όταν αναφέρεται περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης , το πρώτο πράγμα που οι επίσημοι ψάχνουν είναι αν το θύμα έφαγε ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ και που ήταν αυτά τα κρεμμύδια ( στην πατατοσαλάτα;). Δεν είναι από την μαγιονέζα, προφανώς είναι από τα κρεμμύδια και αν όχι από τα κρεμμύδια, είναι από τις ΠΑΤΑΤΕΣ.
Εξήγησε ότι τα κρεμμύδια είναι ένας τεράστιος μαγνήτης βακτηριδίων, ιδιαίτερα άψητων. Να μην κρατάτε ποτέ ένα κομμένο κρεμμύδι για χρήση αργότερα, ούτε ακόμα και στο ψυγείο. Μολύνεται ακόμη και αν μείνει κομμένο για λίγο και μπορεί να είναι κίνδυνος για σας.(Να διπλοπροσέχετε για τα κρεμμύδια που τρώτε στο σουβλάκι σας ή στο χοτ-ντογκ.
Ο Ed λέει ότι αν πάρεις τα απομεινάρια ενός κρεμμυδιού και τα ψήσεις μέχρι τρέλας προφανώς θα είναι εντάξει, άλλό αν κόψεις κρεμμύδι σε φέτες και το βάλεις σε σάντουιτς, ψάχνεις για μπελά. Τα κρεμμύδια μαζί με την υγρή βρασμένη πατάτα στην πατατοσαλάτα θα προσελκύσουν και αναπτύξουν βακτήρια γρηγορότερα από οποιαδήποτε εμπορική μαγιονέζα μπορέσει να τα διασπάσει.
Ποια είναι λοιπόν τα νέα; Πάρτε το όπως θέλετε. Εγώ ( ο συγγραφέας) πρόκειται να είμαι πολύ προσεκτικός με τα κρεμμύδια. Για κάποιο λόγο, εμπιστεύομαι έναν χημικό και μια εταιρεία που πουλάει εκατομμύρια κιλά μαγιονέζας κάθε χρόνο.
Τα σκυλιά επίσης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ. Το στομάχι τους δεν τα μεταβολίζει.
Παρακαλώ θυμηθείτε ότι είναι επικίνδυνο να κόβετε κρεμμύδια και να τα μαγειρεύετε ή να τα τρώτε ωμά την άλλη ημέρα γιατί γίνονται πολύ δηλητηριώδη ακόμη και για ένα βράδυ και δημιουργούν τοξικά βακτηρίδια και στομαχικές διαταραχές λόγω υπερβολικής έκκρισης χολής και δηλητηρίασης. Διαδώστε το σε όσους αγαπάτε.
……………………………..

Ως συνήθως είναι μετάφραση, εδώ το πρωτότυπο:

ONIONS
In 1919 when the flu killed 40 million people, there was a Doctor who visited many farmers to see if he could help them combat the flu. Many of the farmers and their family had contracted it, and many died.
The doctor came upon one farmer, and to his surprise, everyone in the household was very healthy. When the doctor asked what the farmer was doing that was different, the wife replied that she had placed an unpeeled onion in a dish in the rooms of the home (probably only two rooms back then).
The doctor couldn’t believe it and asked if he could have one of the onions and place it under the microscope. She gave him one, and when he did this, he did find the flu virus in the onion. It obviously absorbed the bacteria, therefore, keeping the family healthy.
Now, I heard this story from my hairdresser in AZ. She said that several years ago many of her employees were coming down with the flu and so were many of her customers. The next year she placed several bowls with onions around in her shop. To her surprise, none of her staff got sick. It must work… (And no, she is not in the onion business.)
The moral of the story is, buy some onions and place them in bowls around your home. If you work at a desk, place one or two in your office or under your desk or even on top somewhere. Try it and see what happens. We did it last year, and we never got the flu.
If this helps you and your loved ones from getting sick, all the better. If you do get the flu, it just might be a mild case…Whatever, what have you to lose? Just a few bucks on onions!!!!!!!!!!!!!!
Now there is a P.S. to this, for I sent it to a friend in Oregon who regularly contributes material to me on health issues. She replied with this most interesting experience about onions:
Thanks for the reminder. I don’t know about the farmer’s story…but I do know that I contracted pneumonia, and needless to say I was very ill…I came across an article that said to cut both ends off an onion. Put one end on a fork, and then place the forked end into an empty jar…placing the jar next to the sick patient at night. It said the onion would be black in the morning from the germs. Sure enough, it happened just like that…the onion was a mess, and I began to feel better.
Another thing I read in the article was that onions and garlic placed around the room saved many from the black plague years ago. They have powerful antibacterial, antiseptic properties.
This is the other note:
LEFTOVER ONIONS ARE POISONOUS! I have used an onion which has been left in the fridge. Sometimes I don’t use a whole one at one time, so I save the other half for later. Now with this info, I have changed my mind. I will buy smaller onions in the future. I had the wonderful privilege of touring Mullins Food Products, makers of mayonnaise. Mullins is huge, and is owned by 11 brothers and sisters in the Mullins family. My friend, Jeanne, is the CEO.
Questions about food poisoning came up, and I wanted to share what I learned from a chemist.
The guy who gave us our tour is named Ed. He’s one of the brothers. Ed is a chemistry expert and is involved in developing most of the sauce formula. He’s even developed sauce formula for McDonald’s.
Keep in mind that Ed is a food chemistry whiz. During the tour, someone asked if we really needed to worry about mayonnaise. People are always worried that mayonnaise will spoil. Ed’s answer will surprise you. Ed said that all commercially-made mayo is completely safe.
“It doesn’t even have to be refrigerated. No harm in refrigerating it, but it’s not really necessary.” He explained that the pH in mayonnaise is set at a point that bacteria could not survive in that environment. He then talked about the quintessential picnic, with the bowl of potato salad sitting on the table and how everyone blames the mayonnaise when someone gets sick.
Ed says that when food poisoning is reported, the first thing the officials look for is when the ‘victim’ last ate ONIONS and where those onions came from (in the potato salad?). Ed says it’s not the mayonnaise (as long as it’s not homemade mayo) that spoils in the outdoors. It’s probably the onions, and if not the onions, it’s the POTATOES.
He explained, onions are a huge magnet for bacteria, especially uncooked onions. You should never plan to keep a portion of a sliced onion. He says it’s not even safe if you put it in a zip-lock bag and put it in your refrigerator.
It’s already contaminated enough just by being cut open and out for a bit, that it can be a danger to you (and doubly watch out for those onions you put in your hot dogs at the baseball park!)
Ed says if you take the leftover onion and cook it like crazy you’ll probably be okay, but if you slice that leftover onion and put it on your sandwich, you’re asking for trouble. Both the onions and the moist potato in a potato salad will attract and grow bacteria faster than any commercial mayonnaise will even begin to break down.
So, how’s that for news? Take it for what you will. I (the author) am going to be very careful about my onions from now on. For some reason, I see a lot of credibility coming from a chemist and a company that produces millions of pounds of mayonnaise every year.
Also, dogs should never eat onions. Their stomachs cannot metabolize onions.
Please remember it is dangerous to cut onions and try to use it to cook the next day. I t becomes highly poisonous for even a single night and creates toxic bacteria which may cause adverse stomach infections because of excess bile secretions and even food poisoning. ………………………………………………
Η ιστορία φυσικά είναι γελοία . Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση που να τη στηρίζει . ”Αναζωπυρώθηκε” πρόσφατα με την γρίπη των χοίρων.

Ιστορικά πάντως να αναφέρουμε ότι κυκλοφορεί σε διάφορες παραλλαγές με την πρώτη απ αυτές που διασώζεται γύρω στο 1500 . Τότε υπήρχε η πεποίθηση ότι το να βάζεις κρεμμύδια γύρω από το σπίτι σε προστάτευε από τη βουβωνική πανώλη. Αυτό βέβαια συνέβαινε γιατί απλά δεν είχαν ανακαλυφθεί τα μικρόβια , και με την επικρατούσα θεωρία να λέει ότι οι μεταδοτικές ασθένειες μεταδίδονται με το μίασμα , ή τον «επιβλαβή αέρα.” Η (ψευδής) υπόθεση ήταν ότι τα κρεμμύδια, των οποίων οι απορροφητικές ιδιότητες ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, καθάριζε τον αέρα με την παγίδευση των επιβλαβών οσμών.

Στους επόμενους αιώνες η τεχνική αυτή παρέμεινε ως βάση της λαϊκής ιατρικής, με εφαρμογή όχι μόνο ως προληπτικό μέτρο για την πανούκλα, αλλά για να αποκρούσει όλα τα είδη των επιδημικών ασθενειών σαν την ευλογιά ή τη γρίπη.

“Όποτε και όπου ένα άτομο πάσχει από οποιαδήποτε μολυσματικό πυρετό,” διαβάζουμε στην Duret της Πρακτικής μαγειρικής νοικοκυριών , που δημοσιεύθηκε το 1891, “αφήστε μια φλούδα κρεμμυδιού να διατηρείται σε ένα πιάτο στο δωμάτιο του ασθενούς. Κανείς δεν θα κολλήσει ποτέ την ασθένεια , εφόσον αντικαθιστάτε το εν λόγω κρεμμύδι κάθε μέρα από ένα φρέσκο ​​, ως ότου απορροφηθεί το σύνολο της δηλητηριώδους ατμόσφαιρας του δωματίου και να γίνει μαύρο. “

Η ιδέα ότι το κρεμμύδι έχει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία εμφανίζεται ακόμη από την αρχαιότητα πχ από τους Αιγύπτιους που το είχαν ως σύμβολο γονιμότητας τους αρχαίους Έλληνες για φάρμακο στους πόνους των μυών, τους ιθαγενείς της Αμερικής για το βήχα και το άσθμα

Σε κάθε περίπτωση , παρόλο που σας συμβούλεψε ο σαμάνος σας για την αξιοπιστία αυτής της πρακτικής, εσείς ν ακολουθείτε τις συμβουλές των γιατρών & ν αφήσετε κατά μέρος τα κρεμμύδια για το φαγητό και τις σαλάτες και μην το κάνουμε σαν το νερό του Καματερού και τα φύλα της ελιάς…

Πλένουμε τα χεράκια μας , αποφεύγουμε να είμαστε κοντά σε άρρωστους όσα χαϊμαλιά κι αν έχουμε…

Για την πανδημία της γρίπης του 1918 μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/1918_flu_pandemic

Για την “αποδόμηση” αυτής της δεισιδαιμονίας περισσότερα εδώ: http://www.snopes.com/medical/swineflu/onion.asp

Για το 2ο σκέλος και το πόσο δηλητηριώδη είναι τα κρεμμύδια επίσης είναι hoax & μην σπεύσετε να κόψετε τα σουβλάκια!

Διαφορετικές παραλλαγές της ιστορίας εντοπίζονται στα μέσα του 2008 με την αρχαιότερη να περιγράφετε στο βιβλίο ”Zola Gorgon” (της Sarah McCann). Δεν έχει εντοπιστεί η ημερομηνία ή η πρωτότυπη εμφάνιση αυτής της “δεισιδαιμονίας”

Αν και στο άρθρο υπάρχει ένα έγκυρο στοιχείο όσον αφορά την βιομηχανοποιημένη μαγιονέζα έναντι των άλλων συστατικών που συναντάμε συνήθως σε μια τυπική σπιτική πατατοσαλάτα (π.χ. κρεμμύδια και πατάτες), υπερβάλλει δραματικά στον κίνδυνο της διατήρησης και τη χρήση των ωμών κρεμμυδιών. Η ιδέα ότι τα κρεμμύδια είναι ένας ”μαγνήτης βακτηρίων» μας πάει πίσω στο 1500 στην ιστορία που προαναφέραμε στο 1ο σκέλος.


Επομένως: Τρώμε πιτόγυρα με τζατζίκι κι όχι μαγιονέζα άφοβα!!
 

antichainletter.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου