ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ολοι πίσω από το δάκτυλο για το κλείσιμο του Indymedia..



Ολοι κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους για το κλείσιμο του athens.indymedia.org και των δύο ραδιοφωνικών ψηφιακών σταθμών,.
98 FM και Ράδιο Ενταση, που από το απόγευμα της Πέμπτης σταμάτησαν να εκπέμπουν.
Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση. Το υπουργείο Δικαιοσύνης το ίδιο. Η Εισαγγελία νίπτει τας χείρας της και οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ τηρούσαν σιγήν ιχθύος, χωρίς να απαντούν σε καμία τηλεφωνική κλήση.
Πληροφορίες ωστόσο επισημαίνουν πως υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για να κλείσει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ο ραδιοφωνικός σταθμός Ενταση, ο οποίος εκπέμπει και στους 100,1 στα fm, έπειτα από μηνυτήριες αναφορές του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, που εκπέμπει στους 100,3 και «παρενοχλείται».
Παράλληλα, έρευνα της Αστυνομίας σε κτήριο-κληροδότημα του ΕΜΠ, στο Χαλάνδρι, φαίνεται πως συνδέεται με κάποιον τρόπο με την ιστοσελίδα αδιαμεσολάβητης πληροφόρησης (athens.indymedia).
Χωρίς να έχει γίνει γνωστό από τις αρχές πότε και υπό ποίες συνθήκες έγινε η αστυνομική έρευνα, πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή ήταν το έναυσμα για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια, που φέρεται να απαίτησε από τον πρύτανη του ΕΜΠ, Σ. Σιμόπουλο, να «κόψει» την παροχή του δικτύου. Το αίτημα άλλωστε διαφόρων πολιτικών κομμάτων να μπει «λουκέτο» στο athens.indymedia.org ήταν χρόνιο και τον τελευταίο καιρό είχε γίνει πιεστικό.
Την υπηρεσία δικτύου του ΕΜΠ «δείχνουν», με κείμενο που μοιράστηκε χθες κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενάντια στη φίμωση του Indymedia, του 98 FM και του Ράδιο Ενταση στην Πολυτεχνειούπολη: «Την Πέμπτη 11 Απριλίου, υπό την τυπική πρόφαση της αντιστοίχησης φυσικών προσώπων με τις παροχές Ιντερνετ, η υπηρεσία δικτύου του ΕΜΠ κόβει την παροχή του athens.indymedia και του 98 FM ραδιοζώνες ανατρεπτικής έκφρασης. Τυπική, γιατί προφανώς η παραπάνω κίνηση δεν είναι ξέχωρη από το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο», αναφέρει το κείμενο που διαβάστηκε και από τη μικροφωνική και υπογράφεται από την «Κατειλημμένη αίθουσα 11, κτήριο χημικών μηχανικών».
«Τη στιγμή που η καταστολή απλώνεται σε κάθε κοινωνικό πεδίο, τη στιγμή που τα αφεντικά προσπαθούν αγκαζέ με τα media να επιβάλουν κοινωνική σιωπή νεκροταφείου, οι δομές αντιπληροφόρησης μπαίνουν στο στόχαστρο», αναφέρεται μεταξύ άλλων.
«Πλέον τα "δεν ξέρω" της πρυτανείας, τα "εγώ διάβαζα, κοίταγα τη δουλίτσα μου" των απανταχού αμέτοχων είναι από μόνα τους θέση. Θέση ανοχής, συνενοχής στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Ή με τη βαρβαρότητα του κρατικού αυταρχισμού, των βασανιστηρίων, των ΕΚΑΜ, των επιστρατεύσεων, της φτώχειας και της καταστολής των ελεύθερων φωνών ή απέναντί τους με τον κόσμο του αγώνα, προτάσσοντας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη για έναν κόσμο χωρίς το βάρος των εξουσιαστικών δομών και σχέσεων», καταλήγουν οι συγγραφείς του κειμένου.

Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ στην Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου