ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ποιες βιταμίνες να πάρεις για να μην γεράσεις ποτέ!

Σίγουρα δε μπορούμε να σταματήσουμε την επίδραση του χρόνου πάνω μας, μπορούμε όμως να την ελέγξουμε. Η λύση βρίσκεται στον υγιεινό τρόπο ζωής...
Πιο συγκεκριμένα, 5 αντιγηραντικές βιταμίνες έρχονται να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.
Η εμφάνισή σας είναι ο καθρέφτης της υγείας σας, με το δέρμα να κρατά μακριά τους ιούς και τα βακτήρια. Ένα ξηρό δέρμα ωστόσο μπορεί να αποτελέσει μια «ρωγμή» στην άμυνα του σώματός σας. Και ακόμη και αν το διατηρείτε υγιές, το δέρμα αποκτά ρυτίδες, χάνει το χρώμα του και την ελαστικότητά του.
Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να τονώσετε το δέρμα σας και να μειώσετε κάποιες από αυτές τις ρυτίδες. Ορισμένες βιταμίνες έχουν συγκεκριμένες αντιγηραντικές ιδιότητες που βελτιώνουν όχι μόνο την εμφάνισή μας, αλλά και την ίδια μας την υγεία. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές.
Βιταμίνη Ε
Η βιταμίνη Ε (άλφα τοκοφερόλη) είναι μια λιποδιάλυτη ένωση που «επισκευάζει» το ξηρό και σκασμένο δέρμα όταν χρησιμοποιείται σε κρέμες και λοσιόν. Αυτή η βιταμίνη βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του και συχνά προστίθεται σε αντηλιακά καθώς προστατεύει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει το σώμα από τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες αναζητούν ηλεκτρόνια από άλλα κύτταρα, τα οξειδώνουν και φθείρουν τους ιστούς που σχηματίζουν. Η σωστή πρόσληψη της βιταμίνης Ε βοηθά στην αποφυγή και στον περιορισμό της ζημιάς από τις ελεύθερες ρίζες και την οξείδωση. Επίσης, η βιταμίνη Ε βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επίσης, η βιταμίνη αυτή εμποδίζει την πήξη του αίματος χωρίς λόγο, μειώνοντας τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής και βοηθά στην αποτροπή της αθηροσκλήρωσης. Τέλος, συμβάλλει και στην προστασία κατά του καρκίνου αφού οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να παίξουν ρόλο στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.
Κάποιες έρευνες συνδέουν τη βιταμίνη Ε, ακόμη και με αποτροπή της γνωστικής καθυστέρησης και της άνοιας στους ηλικιωμένους εξαιτίας της αντιοξειδωτικής δράσης της στους νευρώνες του εγκεφάλου.
Πού θα την βρείτε: Μπορείτε να προσλάβετε τη βιταμίνη Ε τρώγοντας ξηρούς καρπούς, σπόρους, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και φυτικά έλαια. Η βιταμίνη Ε είναι επίσης διαθέσιμη σε μια ποικιλία από συμπληρώματα διατροφής.
Βιταμίνη C..
Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου