ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Κινητικότητα δημοτικών αστυνομικών: ίσως η πιο σοβαρή πρόταση που έχει γίνει

Ίσως η πιο σοβαρή πρόταση που κατέθεσε τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης μια κυβέρνηση ήταν αυτή..
για την κινητικότητα των 4.000 δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία. Και οι αντιδράσεις του… Μπαλασόπουλου της ΠΟΕ-ΟΤΑ (του γνωστού πράσινου συνδικαλιστή που έγινε εσχάτως ροζ) καθώς και των δημάρχων, που χάνουν την πελατεία τους αφού διορίζουν όπως και όποτε θέλουν, δείχνει ότι η κυβέρνηση κάνει κάτι σωστό.
Όποιος έχει δει τι κάνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή άλλου θα καταλάβει και γιατί αντιδρούν στην μετάταξή τους. Ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτε. Κυνηγούν αυτοκίνητα που πάρκαραν παράνομα, γράφουν καμιά κλήση κι έτερον ουδέν. Όταν είχε τεθεί θέμα να κυνηγούν και το παρεμπόριο των μεταναστών, «τσίνισαν» γιατί η δουλειά ήταν περισσότερη.
Όχι ότι παίρνουν και σοβαρούς μισθούς, αλλά τα 700 και 1000 ευρώ αυτήν την περίοδο είναι μια χαρά για τέτοια δουλειά. Κι επειδή ήταν «πελατάκια» του κάθε δημάρχου, ήταν κι ανεξέλεγκτη η Δημοτική Αστυνομία.
Τώρα που θα πάνε στην Αστυνομία θα πρέπει να κυνηγούν τους παράνομους οδηγούς, να κόβουν κλήσεις, να αναλάβουν όλα τα τροχαία αδικήματα αλλά και το παρεμπόριο και πιθανότατα και κάποιες αστικές διαφορές που λύνονται χωρίς να υπάρχει η αναγκαστική παρουσία αστυνομικών με οπλισμό.
Πολύ δουλειά και φαίνεται ότι τους έπεσε βαριά, άσε δε που δε θα μπορούν οι δήμαρχοι να κάνουν προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία χωρίς κανέναν έλεγχο.
Από την άλλη, ενισχύεται σημαντικά ο ρόλος και το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς απελευθερώνονται δυνάμεις που θα μπορέσουν να χτυπήσουν το βαρύ έγκλημα. Τις κλοπές, τις ληστείες, τις επιχειρήσεις – σκούπα κατά των παράνομων μεταναστών.
Τους έπεσε βαριά λοιπόν η πρόταση όσων ήταν μια ζωή βολεμένοι στο ραχάτι του δημοσίου. Είναι οι ίδιοι που αντιδρούν όταν κάποιος πάει να θίξει την ιερή αγελάδα του δημοσίου. Είναι οι ίδιοι που απαξιούν να πάνε να δουλέψουν στα φραουλοχώραφα και προτιμούν να πίνουν φραπέ στην καφετέρια περιμένοντας πότε ο βουλευτής ή ο δήμαρχος θα τους κάνει δημοσίους υπαλλήλους, δημοτικούς αστυνομικούς, συμβασιούχους ή ότι άλλο.
Δεν είναι καθόλου κακή η Δημοτική Αστυνομία, αντιθέτως πρέπει να υπάρχει. Όταν, όμως, βρισκόμαστε σε διαρκή πόλεμο κι όταν στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν τεράστια κενά ενώ οι εγκληματίες κάνουν πάρτι, δεν χωράνε γκρίνιες, διαδηλώσεις, τσαμπουκάδες και συνδικαλιστικά κολπάκια. Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση παίρνει και σωστές αποφάσεις και μπορεί να βρει έξυπνες λύσεις. Δυστυχώς για όλους τους άλλους, τους βολεμένους.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου