ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ομαλή η σεισμική ακολουθία στη Δυτική Μακεδονία- Απαντήσεις για όλα απο τους επιστήμονες (Video)

Σύμφωνα με τον Γιώργο  Δρακάτο,  Δρ Σεισμολογίας, Διευθυντή Ερευνών Γεωδυν. Ινστιτούτου Ε.Α.Α. «στην περιοχή έχουν γίνει..
δύο μέτριες έως ασθενείς δονήσεις 4,7 και 4,6 ρίχτερ ενώ έχουν γίνει και δεκάδες μικρότερες. Υπάρχει σε εξέλιξη έντονη σεισμική δραστηριότητα, όμως δεν υπάρχει κάτι που μας ανησυχεί καθώς υπάρχει ομαλή εξέλιξη. Το ευχάριστο είναι πως η περιοχή παρακολουθείται πολύ καλά και σε αυτό συνεισφέρουν και οι σεισμογράφοι της ΔΕΗ στα φράγματα. Σε κάθε πέριπτωση δεν γίνεται κάτι που δεν το αναμένουμε».
Ο ομότιμος καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και  Διευθυντής Ερευνών του ΙΤΣΑΚ/ΟΑΣΠ Βασίλης Λεκίδης από την πλευρά του σημείωσε πως «έχουμε παρατηρήσει πως στην Αιανή παρατηρείται μεγαλύτερη από την αναμενόμενη επιτάχυνση του σεισμού για αυτό και είδαμε τα προβλήματα. Πάντως οι ζημιές είναι σε μεμονωμένες περιπτώσεις σε κτίρια με υψηλή τρωτότητα».
Ο κ. Λεκίδης συμπλήρωσε πως στον Ελλαδικό χώρο τέτοιοι σεισμοί είναι ιδιαίτερα συνηθισμένοι και πως οι ζημιές στην Αιανή οφείλονται στα χαμηλά σπίτια και στην μικρή απόσταση από το επίκεντρο.

Ο  Χρήστος Παπαϊωάννου, Δρ Σεισμολόγος, Διευθυντής Ερευνών Ι.Τ.Σ.Α.Κ. πρόσθεσε πως τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν πως υπάρχει ενεργοποίηση κομματιού του ρήγματος της περιοχής, που συνάδει και με τα μεγέθη των σεισμών , που είχαμε...
Περισσότερα αλλά και ΒΙΝΤΕΟ δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου