ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Μεταβολισμός «turbo» με τις κατάλληλες τροφές

Ο μεταβολισμός ενεργοποιείται με την άσκηση και τη σωστή διατροφή. Επίσης και επειδή τα φαινόμενα «ελαττωματικού» θυρεοειδούς αδένα είναι συχνά..
και πολλοί θα προβάλλουν πολλές δικαιολογίες για να μην περάσουν ούτε ώρα στο γυμναστήριο, η φύση προνόησε για τους… τεμπέληδες, προσφέροντας τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.
Εντάξτε όσο μπορείτε στη διατροφή σας κάτι καυτερό ή πιείτε κάθε πρωί ένα ποτήρι λεμονόνερο (του οποίου τα οφέλη έχουμε εκθειάσει πολλάκις) και δείτε τα κιλά να μειώνονται και την ευεξία σας να αυξάνεται.
Για τη λειτουργία του μεταβολισμού απαιτείται η κατανάλωση ενέργειας (θερμίδων). Το ποσό της ενέργειας αυτής, αποτελεί τον μεταβολικό ρυθμό, ο οποίος εξαρτάται από το φύλο, το ύψος και την ηλικία μας, δηλαδή παραμέτρους στις οποίες δεν μπορούμε να παρέμβουμε, από την ποσότητα του μυϊκού ιστού, αλλά και από την πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών.
Ακολουθούν ορισμένες τροφές που μπορούν να αυξήσουν το μεταβολικό ρυθμό και να συμβάλλουν στην απώλεια ή στον έλεγχο του βάρους μας.
1. Καυτερές γεύσεις
Μπορεί το τσίλι και το πιπέρι καγιέν, να μην είναι αποδεκτές τροφές από τα στομάχια πολλών, αλλά δε σημαίνει ότι είναι και κακές τροφές. Προσθέστε λίγο πικάντικο άρωμα στα φαγητά σας και θα «δείτε» τον μεταβολισμό σας να αυξάνεται μέχρι και 20%.
2. Μούρα κάθε είδους

Η υψηλή περιεκτικότητα αυτών των φρούτων σε φυτικές ίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά, η νοστιμιά τους και το χάρισμά τους να μας «φορτώνουν» με λιγότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνουμε, τα καθιστούν από τις καλύτερες επιλογές φρούτων.
3. Ο σολομός και άλλα ψάρια..

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου