ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Γι' αυτό δάκρυζε η εικόνα...

Ως θεϊκό σημάδι το οποίο προμήνυε τη φονική θεομηνία η οποία έπληξε τη Ρόδο θεωρούν οι πιστοί τα δάκρυα που είχαν εμφανιστεί στην εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ..

«Να γιατί δάκρυσε ο Ταξιάρχης!» λένε και ξαναλένε οι θεοσεβείς για το φαινόμενο, που συνέβη ακριβώς έναν μήνα προτού ξεσπάσει στο νησί η τραγωδία με τους τρεις νεκρούς και τον αγνοούμενο από την περασμένη Παρασκευή.
Ο πατέρας Απόστολος, εφημέριος του Ιερού Ναού Ταξιαρχών στο Παλιό Νεκροταφείο Ιαλυσού, όπου βρισκόταν η εικόνα όταν «δάκρυσε», είπε συγκλονισμένος στην «Espresso»:
«Ο κόσμος συνδέει το τραγικό γεγονός που έκανε ολόκληρη τη Ρόδο να θρηνεί με τα δάκρυα του Ταξιάρχη στις 26 Οκτωβρίου. Περισσότερο το πιστεύουν οι κάτοικοι της Ιαλυσού, που επλήγη πιο πολύ από την κακοκαιρία, διότι το κακό ξεκίνησε ακριβώς μπροστά από την πόρτα της εκκλησίας όπου βρισκόταν η εικόνα όταν δάκρυσε, όταν έσπασε το τοιχίο του ποταμού Τριαντενού και έγινε αυτό που έγινε!
Μέσα σε δύο ώρες προκλήθηκε ανυπολόγιστη καταστροφή και πνίγηκαν τρεις άνθρωποι, ενώ αγνοείται ένας ακόμα».
Είναι χαρακτηριστικό ότι η εικόνα του Αρχαγγέλου είχε δακρύσει άλλη μία φορά, λίγο πριν από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και την επιστράτευση που ακολούθησε! Ο πατέρας Απόστολος μας είχε πει -και εξακολουθεί να λέει- ότι ο καθένας μπορεί να πιστέψει ή όχι ένα γεγονός:
«Εμείς το θεωρούμε ένα σημάδι της παρουσίας του Θεού στη ζωή μας, από εκεί και ύστερα είναι θέμα δεκτικότητας του καθενός. Είναι απίστευτο όμως ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή που έχουμε δει και βιώσει την καταστροφή, κάποιοι συζητούν το θέμα των δακρύων με αρνητική διάθεση και προκαλούνται ακόμα και τσακωμοί».
Προσκύνημα
Ο ιερέας τόνισε ότι η εικόνα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού (όπου είχε μεταφερθεί τότε) και ο κόσμος εξακολουθεί να συρρέει για να την προσκυνήσει: «Στην απελπισία του, ο κόσμος προσπαθεί να κρατηθεί από κάπου και το μοναδικό που έχει είναι η πίστη του».
Υπενθυμίζεται ότι τα δάκρυα στην εικόνα είδαν ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου πιστοί που μπήκαν στο εκκλησάκι. Αμέσως ειδοποίησαν τον αρχιμανδρίτη Απόστολο και εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε τον μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλο. Η εικόνα μεταφέρθηκε με εντολή του σεβασμιότατου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που βρίσκεται στην πλατεία της Ιαλυσού. Αμέσως ζητήθηκε να γίνει πραγματογνωμοσύνη από τους ειδικούς ούτως ώστε να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση στην εικόνα.
Πράγματι, το επίσημο πόρισμα που εστάλη από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της 4ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και κοινοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με θέμα «Κατάσταση διατήρησης της φορητής εικόνας του Αρχαγγέλου Ταξιάρχη Μιχαήλ από τον κοιμητήριο ναό της Ιαλυσού», ανέφερε ότι η εικόνα δεν έχει υποστεί ανθρώπινη παρέμβαση, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει από πού προήλθαν τα δάκρυα του Ταξιάρχη.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου