VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Κύκλος «μυστικών» επαφών Σαμαρά


Το αργότερο ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του ο Πρωθυπουργός για την επόμενη περίοδο της κυβέρνησής του,..
καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.
Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να ξεκινήσει κύκλο μυστικών συναντήσεων με τα κορυφαία στελέχη του, προτού λάβει κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις και αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες.
Όπως πληροφορείται το antinews o Αντ. Σαμαράς θα καλέσει στο πρωθυπουργικό γραφείο κεντρικά στελέχη της ΝΔ για να συζητήσει μαζί τους όλες τις λεπτομέρειες για τη στρατηγική της επόμενης περιόδου, ενώ ήδη η ατμόσφαιρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τείνει να γίνει εκρηκτική.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς ετοιμάζεται να στήσει σκηνικό σύγκρουσης με όσοι αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις και θα επιχειρήσεί να αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα.
Με διαδοχικές επαφές που θα έχει με στελέχη του τις δύο προσεχείς εβδομάδες, ο Πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να επιβάλει σιωπητήριο στην παράταξή του και να διακόψει τις γκρίνιες.
Παράλληλα, προ του κινδύνου να επανέλθουν οι βουλευτές στις εσωκομματικές βολές, θα επιχειρήσει να θωρακίσει από τις επιθέσεις την κυβέρνησή του και να στεγανοποιήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα με διαδοχικές εμφανίσεις ανάλογες με αυτή που πραγματοποίησε προχθές στην Βουλή, κατά την έναρξη της συζήτησης επί του προϋπολογισμού.
«Δεν θα διστάσει να επιλέξει τη μετωπική σύγκρουση με όσους τολμούν να επικρίνουν τους υπουργούς του, απαιτώντας απόλυτη σιωπή. Αυτή η επιλογή ή “θα του βγει” και θα τον οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση ή “δεν θα του βγει” και η ΝΔ δεν θα σηκώσει ξανά κεφάλι!» σημειώνουν έμπειρα στελέχη.
Ο Αντ. Σαμαράς έδωσε μια γεύση των προθέσεών του στην προχθεσινή ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, όπου στήριξε τους Γιάννη Στουρνάρα, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Αδωνι Γεωργιάδη που βρίσκονται στο στόχαστρο.
Βέβαια πολλοί λένε ότι η τακτική διαρκούς πολιτικής κάλυψης των υπουργών του, ενδέχεται να φθείρει πολιτικά τον Σαμαρά που σπαταλά ασκόπως το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο στην άτυπη προεκλογική περίοδο που εισέρχεται η χώρα.
Εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι ο Πρωθυπουργός τοποθετεί πολύ ψηλά τον πήχη της κομματικής νομιμοφροσύνης και θεωρεί ότι αποτελεί στοίχημα για την προσωπική του αξιοπιστία να προχωρήσει σε πειθαρχικές κυρώσεις εναντίον εκείνου που θα αυθαδιάσει, έστω κι αν δεν έχει δείξει τέτοια συμπεριφορά στο παρελθόν. «Κανείς δεν μπορεί να παίξει με το μέλλον της χώρας» λένε από το πρωθυπουργικό σύστημα.
 
Μάρκος Αυρήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου