Το να προτιμάμε τις φρέσκες τροφές, αντί για τα
συμπληρώματα ή τα επεξεργασμένα τρόφιμα, γνωρίζουμε ότι έχει σημαντικά
οφέλη για την υγεία μας. Αλλά το πώς πρέπει να τις καταναλώνουμε για να
απολαμβάνουμε τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία μας, δεν είναι πάντα
τόσο προφανές.
Μια γενική απάντηση είναι ότι η πιο υγιεινή μέθοδος μαγειρέματος και προετοιμασίας δεν είναι ίδια για κάθε τροφή. Η ζέστη, το νερό, η αποθήκευση και η έκθεση στον αέρα, μπορεί να οδηγήσουν ορισμένα τρόφιμα στο να χάσουν τα θρεπτικά συστατικά τους.
Διαβάστε μερικές σημαντικές συμβουλές…
Λαχανικά
Η σουλφοραφάνη, μια ένωση με ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και η ρόκα. Το ένζυμο μυροζινάση είναι αναγκαίο για την απελευθέρωση αυτής της ένωσης, αλλά οι περισσότερες μέθοδοι μαγειρέματος, το καταστρέψουν.
Το μαγείρεμα στον ατμό είναι πιο αργό, σε πιο ήπια θερμοκρασία και δεν είναι αρκετά έντονο για να σκοτώσει τη μυροζινάση. Μαγειρέψτε το μπρόκολο στον ατμό για 3 έως 4 λεπτά, για να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο θρεπτικά συστατικά του.
Φράουλες
Η λάθος προετοιμασία: να τις κόβουμε πριν τις φάμε
Κρασί... και άλλα περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ








Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου