ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ θα κατεβεί στις ευρωεκλογές ως … «Προοδευτικοί Δημοκράτες»;


 «Το πάλαι ποτέ κυρίαρχο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, ή ΠΑΣΟΚ, στην Ελλάδα θα συμμετάσχει στις εκλογές του Μαΐου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,..
ως μέρος μιας νέας κεντροαριστερής συμμαχίας και όχι αυτοτελώς, καθώς η λαϊκή υποστήριξη για το κόμμα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της επώδυνης οικονομικής διάσωσης της χώρας». Με αυτή την εισαγωγή, η Washington Post γράφει για την κοινή κάθοδο του ΠΑΣΟΚ με την «Κίνηση των 58» στις Ευρωεκλογές. Έτσι, θεωρεί η εφημερίδα, το εκλογικό πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ θα μετριαστεί.
Στο άρθρο με τίτλο ««Οι πληγέντες έλληνες Σοσιαλιστές πηγαίνουν στις κάλπες με άλλο όνομα», η εφημερίδα αναφέρει το πανίσχυρο κάποτε ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στις ευρωεκλογές του Μαΐου με την επωνυμία «Προοδευτικοί Δημοκράτες», ενώ υποστηρίζει πως μια παρόμοια συμμαχία σχεδιάζεται και για τις δημοτικές εκλογές. «Οι Σοσιαλιστές κυριαρχούσαν στην ελληνική πολιτική σκηνή για δεκαετίας, αλλά η δημοτικότητα τους έχει σφυροκοπηθεί καθώς οι ψηφοφόροι κατηγόρησαν το κόμμα για την σοβαρή οικονομική κρίση της χώρας και γέμισαν οργή με τα μέτρα λιτότητας που τους επιβλήθηκαν υπό τους όρους της διάσωσης. Η υποστήριξη στο ΠΑΣΟΚ έπεσε κάτω από το 5% σε δημοσκοπήσεις του Δεκεμβρίου, μετά το σχεδόν 44% που πήρε στην τεράστια εκλογική νίκη του 2009» γράφει.
Αναφορά γίνεται εν συντομία και στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως σήμερα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «το κόμμα που κυβέρνησε σε μεγάλες περιόδους οικονομικής ανάπτυξης, έχοντας περάσει 24 έτη σε μονοκομματικές κυβερνήσεις και συνασπισμούς, έχει επικριθεί για την κηδεμονία του στον δημόσιο τομέα και την ευνοιοκρατία».
washingtonpost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου