ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ο Ξηρός, η αναβίωση της τρομοκρατίας και ο φόβος ενός μεγάλου χτυπήματος

«Μόνο αυτό μας έλειπε. Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την οικονομία και τη χώρα ολόκληρη, ώρα είναι να δούμε να ανοίγει ένας νέος, αιματηρός κύκλος της τρομοκρατίας που..
ίσως είναι πιο άγριος και πιο τυφλός απ’ ότι στο παρελθόν».
Αυτό λένε κυβερνητικές πηγές αλλά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού την οποία θεωρούν πλέον προσχεδιασμένη. Ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη δεν έφυγε γιατί μπούχτισε στα… κάτεργα του Κορυδαλλού. Είναι περισσότερο από προφανές ότι ήθελε να πείσει τις αρχές για την εντιμότητά του ώστε σε κάποια από τις άδειές του να την κοπανίσει. Και αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για την παλιά καραβάνα της τρομοκρατίας, έναν από τους βασικούς εκτελεστές της 17Ν. Οι κοινωνικές συνθήκες «ευνοούν» την αναβίωση του αντάρτικου πόλεως, αυτή τη φορά όχι με κατσαρόλες και 20χρονα που δρουν κυρίως συναισθηματικά. Αλλά μιας νέας τρομοκρατίας που θα κάνει τα «μεγάλα χτυπήματα». Αυτό φοβούνται πλέον οι αρχές. Μήπως η απόδραση Ξηρού ξυπνήσει τα αντανακλαστικά των ασύλληπτων τρομοκρατών, παλαιών και νέων, «πατεράδων», «υιών» και «εγγονών».
Θα αναρωτηθεί κανείς: Μα είναι τρελός ο Ξηρός να αποδράσει και να πάρει ξανά τα πιστόλια; Ούτε παιδαρέλι είναι πια και τον γνωρίζει όλος ο κόσμος. Πράγματι, έτσι είναι, όμως, ποιος λέει ότι η νεοτρομοκρατία έχει ανάγκη από «εκτελεστές»; Τέτοιοι βρίσκονται στους κύκλους των 20χρονων των Εξαρχείων που θέλουν να ξεχαρμανιάσουν πιστεύοντας ότι κάνουν επανάσταση κατά του συστήματος. Ή είναι εισαγόμενοι.
Αυτό που χρειάζεται η νέα γενιά τρομοκρατίας είναι «είδωλα», «καθοδηγητές», ιδεολογικούς… πατέρες που θα τους δείξουν το δρόμο. Άλλωστε, εμμέσως το είπε ο δικηγόρος του Ξηρού, Φρ. Ραγκούσης. Ήταν πολιτική η πράξη του, τόνισε γιατί δεν ήθελε να χάσει κάτι από το… πάρτι της επαναστατικής δράσης.
Ας δούμε τι υλικά έχουμε για να δημιουργηθεί νέα μαγιά της τρομοκρατίας. Η πρώτη ομάδα αποτελείται από τον Μαζιώτη και τους δικούς του. Σκληροί τρομοκράτες, δε διστάζουν να ληστέψουν τράπεζες, έχουν οπλισμό αποτελούμενο κυρίως από καλάσνικοφ και πιθανόν και οβίδες. Άλλωστε, τώρα δεν χρειάζονται να ληστέψουν στρατόπεδο. Τα λεφτά από την… απαλλοτρίωση τραπεζών αρκούν. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο Μαζιώτης έχει βγει ξανά στο… βουνό και έχει μαζί του και πολλούς φίλους. Λέγεται ότι μπορεί να συνεργάζεται με ποινικούς ενώ άγνωστος είναι ο ρόλος του Βασίλη Παλαιοκώστα. Ο Μαζιώτης και η ομάδα του θα μπορούσαν να έχει κάνει χτυπήματα όπως αυτό στη Νέα Δημοκρατία, ή την επίθεση στη γερμανική πρεσβεία.
Μια άλλη ομάδα είναι οι Εξαρχειώτες που θα μπορούσαν να συγκροτούν τις «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» που σκοτώνουν εύκολα, όπως τους Χρυσαυγίτες στο Νέο Ηράκλειο. Άλλωστε, οι έρευνες για την υπόθεση εκείνη συγκλίνουν σε πρόσωπα που είχαν σχέση με τα Εξάρχεια. Και τέλος υπάρχουν τα ασύλληπτα μέλη των “Πυρήνων της Φωτιάς” που μαζί με τη διεθνής εμβέλειας οργάνωση FAI είναι έτοιμοι για άλλου είδους επιθέσεις. Η πρόσφατη προκήρυξη για τη δηλητηρίαση προϊόντων της 3Ε είναι μια τέτοια επίθεση. Αλλά και η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε μετά την απόδραση Ξηρού τα λέει όλα: «Σύντροφε καλό δρόμο…
Δύναμη στους αμετανόητους φυλακισμένους της 17 Νοέμβρη.
Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ».
Εδώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό. Ακούσια ή εκούσια οι αρχές δεν έχουν εξαρθρώσει πλήρως την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Έπιασαν αυτούς που έπιασαν, όμως, ο πυρήνας υπάρχει. Το περίφημο και ασύλληπτο “καθοδηγητικό κέντρο”.  Οι καθοδηγητές υπάρχουν, είναι εκεί έξω, είναι 60άρηδες και πάνω και δεν ησυχάζουν. Ισως κάποιους η Αστυνομία και γενικά το κράτος τους γνωρίζει, άλλους πάλι όχι. Όμως, όπως έχουμε γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν, η τρομοκρατία, είτε είναι σε δράση είτε απλά ως «μπαμπούλας» κρατάει το σύστημα από τα… αχαμνά ή τελικά το υπηρετεί. Κάποιοι από το 1975 και μετά βολεύτηκαν με τη δράση της 17Ν. Άλλοι πάλι έκαναν τις δουλειές τους βάζοντας τους τρομοκράτες να καθαρίσουν ή να εκβιάσουν. Η ουσία είναι ότι η τρομοκρατία αποτέλεσε πολλές φορές το δεκανίκι του συστήματος που προώθησαν ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Άλλοτε λειτουργώντας αποπροσανατολιστικά, κι άλλοτε εκτελώντας τους «εχθρούς».
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα τώρα που ο τρόμος ενός μεγάλου χτυπήματος έχει ξαναεμφανιστεί στην Ελλάδα. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν συμβεί κάποιο τέτοιο χτύπημα. Το επόμενο εξάμηνο στην Ελλάδα θα έρθουν υπουργοί και πρωθυπουργοί απ’ όλη την Ευρώπη. Σκεφτείτε μόνο να “κτυπηθεί” κάποιος από αυτούς.
Φανταστείτε σήμερα κάποιος παλαβός να χτυπήσει το Ζάππειο ή κάποια άλλη μέρα να πλήξει έναν στόχο που έχει σχέση με την τρόικα. Η Ελλάδα θα γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, αυτό είναι σίγουρο.
Κι αυτό που τρομάζει ακόμη περισσότερο είναι το άγνωστο. Ποιοι είναι όλοι αυτοί που μας τρομοκρατούν ξανά; Είναι οι ασύλληπτοι της 17Ν; Είναι ο Μαζιώτης, είναι κάποια τρελαμένα αναρχόπουλα ή μαζί τους είναι ο Παλαιοκώστας;
Και ακόμη πιο πίσω τους τι κρύβεται;
Α.Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου