VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ρύθμιση του χρέους και συνταγματική αναθεώρηση βασικά όπλα του Σαμαρά

Η κίνηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να θέσει, στην συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Μαϊου, αποτελεί σαφή ένδειξη της στρατηγικής της κυβέρνησης...




Η δήλωση των εταίρων μέσω της οποίας θα δρομολογείται η νέα ρύθμιση για το ελληνικό χρέος που αναμένει η κυβέρνηση θα είναι ένα από τα βασικά όπλα μέσω των οποίων ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Η κίνηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να θέσει, κατόπιν συζήτησής του και υπόδειξης από τον Πρωθυπουργό, το ζήτημα του χρέους στην συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Μαϊου, αποτελεί σαφή ένδειξη της στρατηγικής της κυβέρνησης.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικοινωνιακή προβολή της διανομής του πλεονάσματος του 2013, ενώ η κυβέρνηση θα τονίζει σε όλους τους τόνους, θέλοντας να εξουδετερώσει την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα.
Το κρίσιμο ζήτημα για τον Πρωθυπουργό, μετά την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat, στις 23 Απριλίου και την έξοδο στις αγορές, είναι να καταστήσει σαφές η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα λάβει, στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, όλες τις απαιτούμενες αποφάσεις ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, ενώ για το ίδιο διάστημα παραπέμπονται και οι συζητήσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της επόμενης χρονιάς.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη ευνοεί τους πολιτικούς σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς από την πολιτική ατζέντα ενόψει των ευρωεκλογών θα «αφαιρεθεί» η συζήτηση για το ενδεχόμενο νέου δανείου προς την Ελλάδα και για τους πιθανούς όρους που θα το συνοδεύουν. Ήδη, ο σκληρός Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ απέρριψε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και αφαίρεσε επιχειρήματα από το ΣΥΡΙΖΑ.
H NΔ στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, δεν θα προσέλθει μόνο με το ευρωπαϊκό της «χαρτί», δηλαδή τη δρομολόγηση της επίλυσης του προβλήματος του χρέους και τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος και την έξοδο στις αγορές.
Στην ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά παραμένει η συνταγματική αναθεώρηση και οι προτάσεις για τη νέα μεταπολίτευση στο δρόμο για τη Νέα Ελλάδα που θα παρουσιαστούν το απόγευμα της επόμενης Τετάρτης στο Μέγαρο Μουσικής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου