ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν στον ανασχηματισμό




Ο Αντώνης Σαμαράς είναι έτοιμος για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και είναι σαφές, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, ότι θα γίνει κυριολεκτικά «σφαγή» υπουργών και υφυπουργών..


Ζήτημα ημερών είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, μετά το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι στην κάλπη των ευρωεκλογών. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι έτοιμος για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και είναι σαφές, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, ότι θα γίνει κυριολεκτικά «σφαγή» υπουργών και υφυπουργών.

Οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο θα τεθούν επί τάπητος και στη συνάντηση που θα έχουν ο Πρωθυπουργός με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την προσεχή Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στις Βρυξέλλες που θα βρεθούν μαζί για το άτυπο δείπνο εργασίας των ηγετών των κρατών μελών της Ε.Ε.

Η κυβέρνηση έχει ανάγκη από γενναίο λίφτινγκ ή αναδόμηση όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο και θεωρείται βέβαιο ότι όσοι υπουργοί ή υφυπουργοί απείχαν από τον προεκλογικό αγώνα, ήταν ράθυμοι ή αδιάφοροι, θα βρεθούν εκτός υπουργικού συμβουλίου. Αντίθετα θα επιβραβευτούν όσοι έκαναν αγώνα και μπήκαν στη φωτιά, όπως οι Αρης Σπηλιωτόπουλος, Γιώργος Κουμουτσάκος και Σταύρος Καλαφάτης, στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης ο πρώτος και ο τρίτος και στην περιφέρεια Αττικής ο δεύτερος.

Είναι επίσης σίγουρο, ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει περισσότερα μέλη στη νέα κυβέρνηση και θεωρείται δεδομένη η υπουργοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου ενώ είναι πολύ πιθανό να μπει στο νέο σχήμα και ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Η ΝΔ όμως κατανοώντας ότι το θέμα είναι να προσεγγίσει και πάλι τους δεξιούς ψηφοφόρους, θα βάλει στην πρώτη γραμμή πιο ισχυρά πρόσωπα με καθαρό δεξιό λόγο. Ο Πρωθυπουργός θα υπουργοποιήσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Μάκη Βορίδη, ενώ είναι ακόμα ρευστό τι θα γίνει με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Κομβικό σημείο για τη νέα κυβέρνηση είναι τι θα γίνει με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει προγραμματίσει να συναντήσει τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο στις 11 Ιουνίου και θεωρείται πολύ πιθανό να παραμείνει τουλάχιστον έως το Σεπτέμβριο που θα γίνει η διαπραγμάτευση με το χρέος.

Στο νέο σχήμα θα μπει και ο Σταύρος Παπασταύρου πιθανότατα σε θέση αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και ο Χρήστος Σταϊκούρας θα μετακινηθεί στο υπουργείο Υγείας, για να έχει τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της υγείας που αποτελούν και μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό.

Πάντως έως τις 6 Ιουνίου θα πρέπει να οριστεί ο νέος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ από το ΠΑΣΟΚ μεταδίδουν ότι ο Βενιζέλος δεν θα έλεγε όχι να παραμείνει ο Γιώργος Προβόπουλος. Σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει το κενό του επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. που ίσως να καλυφθεί από τον Στουρνάρα.

Εκτός κυβέρνησης θα βρεθούν εκτός απρόοπτου ο Χαράλαμπος Αθανασίου που θα φύγει από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Νίκος Δένδιας θα μετακινηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο Κωστής Χατζηδάκης θα αποχωρήσει από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ λόγω της στάσης του στις εκλογές για το δήμο Πειραιά εκτός θα βρεθεί ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου