ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Δείτε ποιά ώρα της ημέρας μπορείτε να τρώτε γλυκά χωρίς να παχαίνετε, αλλά να αδυνατίζετε!!!


Είναι δυνατόν να αδυνατίσει κάποιος τρώγοντας γλυκά; Όσο παράδοξο και αν σας φαίνεται, οι επιστήμονες απαντούν «Ναι»!


Φυσικά με μία μικρή προϋπόθεση... Τα γλυκά θα πρέπει να καταναλώνονται μία συγκεκριμένη ώρα.

Όπως υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, όταν το γλυκό καταναλώνεται το πρωί, αποτελώντας μέρος του πρωινού, τότε όχι μόνο δεν επιβαρύνει, αλλά μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αποτελεσματική απώλεια των περιττών κιλών.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές ζήτησαν για ένα διάστημα 32 εβδομάδων από παχύσαρκους εθελοντές που είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, άλλοι να συμπεριλαμβάνουν ένα γλυκό στο 600 θερμίδων πρωινό τους
και άλλοι να καταναλώνουν ένα πρωινό 300 θερμίδων, χωρίς γλυκό.
Στο τέλος της περιόδου, όλοι οι εθελοντές αδυνάτισαν. Στις 16 εβδομάδες η μέση απώλεια βάρους και στις δύο ομάδες ήταν 17 κιλά.

Ωστόσο, τις εβδομάδες που ακολούθησαν, οι εθελοντές της ομάδας που δεν έτρωγε γλυκό, ανέκτησαν κατά μέσον όρο 11 από τα χαμένα κιλά ο καθένας, ενώ όσοι έτρωγαν γλυκό έχασαν άλλα 8 κιλά ο καθένας μέχρι το τέλος των 32 εβδομάδων.

Επί της ουσίας, δηλαδή, όσοι από τους συμμετέχοντες κατανάλωναν γλυκό στο πρωινό τους, έχασαν κατά μέσο όρο 19 κιλά περισσότερα, συγκριτικά με την άλλη ομάδα.

«Το να τρώμε μερικά γλυκά αποτελεί μια καλή στρατηγική για αποτελεσματική δίαιτα, γιατί μας κρατούν "γεμάτους". Αν τα στερηθούμε, είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να «σπάσουμε» και να καταναλώσουμε υπερβολικές ποσότητες από ανθυγιεινά τρόφιμα», επισημαίνει η συγγραφέας της μελέτης Dr. Daniela Jakubowicz.

 

onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου