ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Απορία νοσοκομειακού ιατρού, βηξ!


Όλως τυχαίως έπεσε το μάτι μου στο κύριο άρθρο της ιστοσελίδας της ΟΕΝΓΕ. Έστιν ουν ΟΕΝΓΕ η περίφημη ομοσπονδία των νοσοκομειακών ιατρών Ελλάδος (λέγε με Βαρνάβα).

Η επίσημη ένωση των ιατρών του ΕΣΥ λοιπόν, στην επίσημη ιστοσελίδα της, σε μια στενόκαρδη και μίζερη ανάγνωση της εξαγγελίας του Υπουργού Υγείας για νοσοκομειακή κάλυψη των ανασφάλιστων συμπατριωτών μας, δίνει τελικά ρεσιτάλ υποκρισίας και παλαιοσυνδικαλιστικής νοοτροπίας.
Οι ίδιοι συνδικαλιστές ιατροί του ΕΣΥ λοιπόν, που σε κάθε ευκαιρία απαιτούσαν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας κυριολεκτικά «τον ουρανό με τ’ άστρα», χωρίς ποτέ να αναρωτηθούν πόσο κόστιζαν αυτές οι ιδιοτελείς κατά βάση απαιτήσεις τους και αν θα μπορούσαν να βρεθούν τα χρήματα για να ικανοποιηθούν, εμφανίζονται τώρα βασιλικότεροι του βασιλέως να αναρωτιούνται ξεδιάντροπα αν έχει κοστολογηθεί η δαπάνη της νοσοκομειακής κάλυψης των ανασφάλιστων Ελλήνων και αν έχει εξασφαλισθεί το ανάλογο κονδύλιο στον προϋπολογισμό!




Αυτός είναι ο ορισμός της λαϊκής έκφρασης «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι» αγαπητέ μου κ. Βαρνάβα! Όσο για τα δήθεν «εμπόδια» που επικαλείσθε στην πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων σε υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης, εδώ μιλάμε για το άκρον άωτον του φαρισαϊσμού, μια και πολύ καλά γνωρίζετε πως δεν υπάρχει εθνικό σύστημα υγείας στον κόσμο που να επιτρέπει απρόσκοπτη και άνευ του παραμικρού ιατρικού ελέγχου πρόσβαση ανασφαλίστων πολιτών στον δεύτερο και τον τρίτο βαθμό υπηρεσιών υγείας.
Απαιτείται πραγματικά αναίδεια χιλίων πιθήκων ώστε στον βωμό μικροπολιτικών και παλαιοσυνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων, να υποδέχεται η ΟΕΝΓΕ με αυτόν τον αχαρακτήριστο τρόπο την σπουδαιότατη αυτή εξαγγελία του Υπουργείου Υγείας. Μιαν εξαγγελία που με την ψυχή στο στόμα ανέμεναν εκατομμύρια συνελλήνων που λόγω της κρίσης και της συνεπαγόμενης ανεργίας, είχαν μείνει αποκλεισμένοι από άκρως απαραίτητες για την υγεία τους νοσοκομειακές ιατρικές υπηρεσίες.
Όσο για τα κεφάλαια που απαιτούνται για την υλοποίηση αυτής της εξαγγελίας, ο Υπουργός Υγείας υπήρξε απολύτως συγκεκριμένος. Όσα δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, θα καλύπτονται από το ίδιο το Υπουργείο Υγείας, δηλαδή τον προϋπολογισμό.
Με αυτήν την απαραίτητη κίνηση που θα συμπληρωθεί οσονούπω με την απρόσκοπτη πρόσβαση των ανασφάλιστων ασθενών και στα απαραίτητα φάρμακα για την νοσοκομειακή και μετα-νοσοκομειακή θεραπεία τους μέσω του ΕΟΠΥΥ, ουδείς Έλληνας πλέον μένει στο έλεος της ασθένειας και της ανάγκης.
Απορία ψάλτου βηξ λοιπόν για την ΟΕΝΓΕ, που θα όφειλε να επιχαίρει αντί να μεμψιμοιρεί. Αλλά, είπαμε: έξις, δευτέρα φύσις!

Akenaton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου