Το συστατικό που ενθουσιάζει τους chef της HauteCuisine στην Αμερική δεν είναι ούτε το κινόα, ούτε η τρούφα, αλλά κάτι που μέχρι πρόσφατα σε οδηγούσε στη φυλακή.
Η πρόσφατη αποποινικοποίηση της μαριχουάνας σε Πολιτείες όπως το Κολοράντο και η Καλιφόρνια εκτός από όλες τις άλλες ευχάριστες συνέπειες έφερε και μια νέα ιδιαίτερα μυρωδάτη αύρα στην υψηλή γαστριμαργία με επιλεγμένους chef να εμπλουτίζουν συνταγές ή να δημιουργούν καινούργιες.
.
Η μαγειρική με μαριχουάνα δεν είναι βέβαια κάτι άγνωστο, καθώς οι ιδιότητες του φυτού ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Η Άλις Μπ. Τόκλας στο διάσημο βιβλίο μαγειρικής της που είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του 20ου αιώνα συμπεριελάμβανε σκανδαλωδώς μια συνταγή για μπισκότα με μαριχουάνα, για την αποτελεσματικότητα της οποίας ορκίζονταν οι χίπηδες. Τα αποτελέσματα της κατάποσης είναι εξίσου αν όχι περισσότερο δυνατά από αυτά που έχεις αν την καπνίσεις, αν όμως παλιότερα ο λόγος για να φάς space cookie ήταν για να τη ακούσεις, η νέα εκδοχή της μαγειρεμένης μαρχιουάνας δεν περιορίζεται σε αυτό, αλλά αντίθετα έχει σαν στόχο την διεύρυνση των γευσιγνωστικών οριζόντων.
Πρώτοι ήταν οι σεφ στο Κολοράντο που άρχισαν να τη χρησιμοποιούν ως μυρωδικό και πολύ γρήγορα site μαγειρικής όπως το Bonappetite.com άρχισαν να δημοσιεύουν ιδέες για συνταγές , από κουλουράκια και cheesecake μέχρι κοτόπουλο, με συστατικό την μαριχουάνα. Τη σκυτάλη πήραν οι σεφ του Τορόντο, ενώ τώρα σειρά έχει η Νέα Υόρκη. Πάντως η Vogue στο επόμενο τεύχος της ετοιμάζει αφιέρωμα στο θέμα με την Άννα Γουίντουρ να δηλώνει πως δεν φανταζόταν ποτέ οτι θα έβλεπε κάτι τέτοιο μέσα στο περιοδικό.
Στο Μεγάλο Μήλο η μαριχουάνα δεν είναι νόμιμη ακόμη αυτό όμως δεν έχει εμποδίσει την δημιουργία της underground λέσχης για μαγειρεμένη μαριχουάνα που ακούει στο όνομα Sinsemil.la. με ένα πλούσιο μενού που συνδυάζει τις εξωτικές γεύσεις με τις ψυχοδηλωτικές ιδιότητες της μαριχουάνας αλλά και των μανιταριών που συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο του. Κάποιοι μιλούν για φάρσα. Το club όμως έχει τη δική του διεύθυνση στο net, υπάρχει ένα mailing list στο oποίο μπορεί κανείς να γραφτεί και να ενημερωθεί για το πότε και το που θα πραγματοποιηθούν τα «μυστικά» δείπνα. Ρίξτε μια ματιά στο site τους.
sinsemil.la
Η πρόσφατη αποποινικοποίηση της μαριχουάνας σε Πολιτείες όπως το Κολοράντο και η Καλιφόρνια εκτός από όλες τις άλλες ευχάριστες συνέπειες έφερε και μια νέα ιδιαίτερα μυρωδάτη αύρα στην υψηλή γαστριμαργία με επιλεγμένους chef να εμπλουτίζουν συνταγές ή να δημιουργούν καινούργιες.
.
Η μαγειρική με μαριχουάνα δεν είναι βέβαια κάτι άγνωστο, καθώς οι ιδιότητες του φυτού ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Η Άλις Μπ. Τόκλας στο διάσημο βιβλίο μαγειρικής της που είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του 20ου αιώνα συμπεριελάμβανε σκανδαλωδώς μια συνταγή για μπισκότα με μαριχουάνα, για την αποτελεσματικότητα της οποίας ορκίζονταν οι χίπηδες. Τα αποτελέσματα της κατάποσης είναι εξίσου αν όχι περισσότερο δυνατά από αυτά που έχεις αν την καπνίσεις, αν όμως παλιότερα ο λόγος για να φάς space cookie ήταν για να τη ακούσεις, η νέα εκδοχή της μαγειρεμένης μαρχιουάνας δεν περιορίζεται σε αυτό, αλλά αντίθετα έχει σαν στόχο την διεύρυνση των γευσιγνωστικών οριζόντων.
Πρώτοι ήταν οι σεφ στο Κολοράντο που άρχισαν να τη χρησιμοποιούν ως μυρωδικό και πολύ γρήγορα site μαγειρικής όπως το Bonappetite.com άρχισαν να δημοσιεύουν ιδέες για συνταγές , από κουλουράκια και cheesecake μέχρι κοτόπουλο, με συστατικό την μαριχουάνα. Τη σκυτάλη πήραν οι σεφ του Τορόντο, ενώ τώρα σειρά έχει η Νέα Υόρκη. Πάντως η Vogue στο επόμενο τεύχος της ετοιμάζει αφιέρωμα στο θέμα με την Άννα Γουίντουρ να δηλώνει πως δεν φανταζόταν ποτέ οτι θα έβλεπε κάτι τέτοιο μέσα στο περιοδικό.
Στο Μεγάλο Μήλο η μαριχουάνα δεν είναι νόμιμη ακόμη αυτό όμως δεν έχει εμποδίσει την δημιουργία της underground λέσχης για μαγειρεμένη μαριχουάνα που ακούει στο όνομα Sinsemil.la. με ένα πλούσιο μενού που συνδυάζει τις εξωτικές γεύσεις με τις ψυχοδηλωτικές ιδιότητες της μαριχουάνας αλλά και των μανιταριών που συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο του. Κάποιοι μιλούν για φάρσα. Το club όμως έχει τη δική του διεύθυνση στο net, υπάρχει ένα mailing list στο oποίο μπορεί κανείς να γραφτεί και να ενημερωθεί για το πότε και το που θα πραγματοποιηθούν τα «μυστικά» δείπνα. Ρίξτε μια ματιά στο site τους.
sinsemil.la
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου