Έκατσα και έψαξα διάφορες συνταγές για γλυκά και φαγητά. Έτσι καθώς έψαχνα έπεσα πάνω σε μία συνταγή που μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Νηστίσιμη μερεντα χωρίς γάλα ή αυγά.
Και μιας και έχω και πολλά ανίψια και φίλους είπα να δοκιμάσω να τη φτιάξω για να τη δοκιμάσουν. Και τώρα είναι η σειρά σου να τη φτιάξεις για να εντυπωσιάσεις τους πάντες!
Τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
3 βανίλιες σε σκόνη ή 4 κουταλιές υγρή βανίλια (θα τη βρείς στα καταστήματα)
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα καθαρισμένα και πολτοποιημένα φουντούκια και καρύδια
Εκτέλεση
Βάλε στο μπλεντερ σου τα φουντούκια και πολτοποίησε τα για περίπου τρία λεπτά μέχρι να γίνουν σαν βούτυρο. Σε ένα μπωλ ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το αλάτι και τις βανίλιες σε σκόνη.
Αν έχεις υγρή βανίλια, πρόσθεσε τη μετά.
Χτύπησε στο μπλέντερ τα καρύδια μέχρι να γίνουν τριμμένη σκόνη και πρόσθεσε τα στο μείγμα της ζάχαρης άχνης με το κακάο.
Σε ένα άλλο μπωλ, ανακάτεψε το ηλιέλαιο με την υγρή βανίλια (αν έχεις πάρει) και πρόσθεσε τα στο μείγμα με το κακάο. Βάλε στο τέλος και τα πολτοποιημένα φουντούκια και ανακάτεψε καλά, όλα μαζί τα υλικά στο μπλεντερ.
Άσε το μείγμα στο ψυγείο για να παγώσει 2-3 ώρες. Η μερεντα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 2 εβδομάδες.
Λίγα tips από μένα:
1)Μπορείς αντί για καρύδια να χρησιμοποιήσεις αμύγδαλα ή ο,τι ξηρό καρπό προτιμάς.
2) Αν θες μερεντα που να μην είναι νηστίσιμη, πρόσθεσε αντί για λάδι, βούτυρο και μία κούπα γάλα.
3)Και σε ποιόν δεν αρέσει η μερεντα; Συνόδευσαι τη μερεντα με μία κρέπα, ένα γλυκό της επιλογής σου. Όπως ένα νηστίσιμο κεικ σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!
Αν έχεις να μου προτείνεις και εσύ μια νηστίσιμη συνταγή, άφησε μου ένα σχόλιο από κάτω
ediva.gr
Και μιας και έχω και πολλά ανίψια και φίλους είπα να δοκιμάσω να τη φτιάξω για να τη δοκιμάσουν. Και τώρα είναι η σειρά σου να τη φτιάξεις για να εντυπωσιάσεις τους πάντες!
Τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
3 βανίλιες σε σκόνη ή 4 κουταλιές υγρή βανίλια (θα τη βρείς στα καταστήματα)
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα καθαρισμένα και πολτοποιημένα φουντούκια και καρύδια
Εκτέλεση
Βάλε στο μπλεντερ σου τα φουντούκια και πολτοποίησε τα για περίπου τρία λεπτά μέχρι να γίνουν σαν βούτυρο. Σε ένα μπωλ ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το αλάτι και τις βανίλιες σε σκόνη.
Αν έχεις υγρή βανίλια, πρόσθεσε τη μετά.
Χτύπησε στο μπλέντερ τα καρύδια μέχρι να γίνουν τριμμένη σκόνη και πρόσθεσε τα στο μείγμα της ζάχαρης άχνης με το κακάο.
Σε ένα άλλο μπωλ, ανακάτεψε το ηλιέλαιο με την υγρή βανίλια (αν έχεις πάρει) και πρόσθεσε τα στο μείγμα με το κακάο. Βάλε στο τέλος και τα πολτοποιημένα φουντούκια και ανακάτεψε καλά, όλα μαζί τα υλικά στο μπλεντερ.
Άσε το μείγμα στο ψυγείο για να παγώσει 2-3 ώρες. Η μερεντα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 2 εβδομάδες.
Λίγα tips από μένα:
1)Μπορείς αντί για καρύδια να χρησιμοποιήσεις αμύγδαλα ή ο,τι ξηρό καρπό προτιμάς.
2) Αν θες μερεντα που να μην είναι νηστίσιμη, πρόσθεσε αντί για λάδι, βούτυρο και μία κούπα γάλα.
3)Και σε ποιόν δεν αρέσει η μερεντα; Συνόδευσαι τη μερεντα με μία κρέπα, ένα γλυκό της επιλογής σου. Όπως ένα νηστίσιμο κεικ σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!
Αν έχεις να μου προτείνεις και εσύ μια νηστίσιμη συνταγή, άφησε μου ένα σχόλιο από κάτω
ediva.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου