ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Οκτώ καθημερινά πράγματα που απαγορεύονται στην Κίνα

Όμως, σε πολλούς άλλους τομείς οι αλλαγές έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να πραγματοποιηθούν.

Δείτε εδώ οκτώ πράγματα που δεν μπορείτε να συναντήσετε στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας:


TWITTER
Όπως το Σινικό Τείχος απέτρεπε την πρόσβαση των εχθρών στην κινεζική αυτοκρατορία έτσι και το Μεγάλο Firewall της Κίνας αποτρέπει την πρόσβαση των Κινέζων σε διάφορες σελίδες του διαδικτύου. Το Twitter παραμένει απαγορευμένο στην Κίνα από το 2009.

GOOGLE
To Gmail είναι η τελευταία από τις υπηρεσίες της Google που απαγορεύτηκαν στην Κίνα. Πιο πριν είχαν απαγορευθεί η μηχανή αναζήτησης, το Sites, η υπηρεσία Picasa και το YouTube. Οι χρήστες του Gmail αναγκάζονται να χρησιμοποιούν Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN) για να μπορούν να δουν τα emails τους.

FACEBOOK
Η Κίνα απαγόρευσε το Facebook το 2009 με αφορμή την συμβολή του στις συμπλοκές μεταξύ των Ουιγούρων και των Χαν Κινέζων. Και μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Χονγκ Κονγκ, η άρση της απαγόρευσης μάλλον θα αργήσει αρκετά ακόμα.

ΞΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Οι νόμοι της Κίνας επιτρέπουν μόλις σε 34 ξένες ταινίες κάθε χρόνο να προβάλλονται στη χώρα. Λογικά, το μεγαλύτερο μέρος αυτών καταλαμβάνουν blockbusters του Χόλιγουντ. Ακόμα και αυτά, όμως, υποβάλλονται σε αυστηρό έλεγχο και παρεμβάσεις στο περιεχόμενό τους.

ΚΑΖΙΝΟ
Η Κίνα απαγορεύει τον στοχηματισμό από το 1949. Αλλά σε μια χώρα που η συνήθεια αυτή αποτελεί παράδοση χιλιετιών, είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται συνεχώς νέες παράνομες λέσχες. Άλλωστε, στην ειδική διοικητική περιοχή του Μακάο μπορείτε να συναντήσετε μια σχετική βιομηχανία επτά φορές μεγαλύτερη από αυτή του Λας Βέγκας.

WEBSITES
Το Μεγάλο Firewall απαγορεύει εδώ και μια δεκαετία την πρόσβαση σε χιλιάδες sites. Μεταξύ αυτών sites που περιέχουν πορνογραφικό περιεχόμενο, κριτική προς το Κομμουνιστικό Κόμμα ή θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΒΙΒΛΙΑ
Η Γενική Διεύθυνση Τύπου και Εκδόσεων ελέγχει και λογοκρίνει το περιεχόμενο των βιβλίων που επιτρέπονται να κυκλοφορούν στην Κίνα. Στους εκδότες που διαφωνούν δίνεται ένα απλό δίλημμα: Λογοκρισία ή απαγόρευση κυκλοφορίας σε μια αγορά 1,4 δισεκατομμυρίων υποψήφιων αναγνωστών.

SNAPCHAT
Το Twitter και το Facebook δεν είναι τα μόνα social media που απαγορεύονται στη χώρα. Στην λίστα των Αρχών έχει μπει και το Snapchat. Η απαγόρευση αυτή πάντως έχει προσφέρει τον απαραίτητο χώρο για την ανάπτυξη τοπικών δικτύων όπως το Weibo και το WeChat.


fortunegreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου