ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ένα βήμα πριν τα βράχια

Ένα βήμα πριν τα βράχια βρίσκεται το καράβι της Ελλάδας καθώς η απίστευτη προχειρότητα της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και η απίστευτη σκληρότητα,
κυρίως του ΔΝΤ βάζουν ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες υπάρχουν για επίτευξη συμφωνίας.


Η κατάσταση, όπως περιγράφεται στις Βρυξέλλες είναι οριακή και τα κλιμάκια που συζητούν εδώ και τρεις ημέρες φαίνεται ότι τα έσπασαν στις ομαδικές απολύσεις που ζητούν οι δανειστές. Πράγματι εξωφρενική απαίτηση η οποία ωστόσο φαντάζει ως εκδίκηση της τρόικας για τα όσα έχει κάνει ο Βαρουφάκης και η παρέα του τρεις μήνες τώρα.

Δεν ξέρουμε αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία ή όχι και αν η 6η Μαΐου είναι η μέρα της κρίσης και η ώρα της αλήθειας, αυτό που ξέρουμε είναι ότι και τα χέρια να δώσουν οι ξένοι δείχνουν ότι θέλουν να τελειώνουν με τους απίστευτους αριστερούς που κάνουν ότι κυβερνάνε. Ακόμη και τώρα να την… γλιτώσουμε στο παρά πέντε, οι δανειστές μας περιμένουν τον Ιούνιο στη γωνία για να μας «τελειώσουν» εξαιτίας της δραματικής περιόδου της δημιουργικής ασάφειας που πέρασε η χώρα.

Η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις και το «τέλος» της κυβέρνησης Τσίπρα είναι απλά το τίμημα που πληρώνουν για τις προχειρότητες, τις γελοιότητες και τους ερασιτεχνισμούς που οδήγησαν την Ελλάδα ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Με το πιστόλι στον κρόταφο η κυβέρνηση τι λιγότερο περίμενε; Να κάτσουν οι δανειστές και να ανέχονται να ακούνε τον Βαρουφάκη να τους κάνει οικονομική ανάλυση; Μια του κλέφτη δύο του κλέφτη τρεις και η κακή του ώρα που λέει κι ο λαός.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης από τις Βρυξέλλες, η εμπλοκή αφορά στις ομαδικές απολύσεις, ενώ οι δανειστές ζητούν επίσης από την κυβέρνηση να μη νομοθετήσει για τις συλλογικές συμβάσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εμπλοκή προέκυψε κατά κύριο λόγο από την εμμονή του ΔΝΤ και την αιφνιδιαστική απαίτηση για επιβολή των ομαδικών απολύσεων.

Το ΔΝΤ φαίνεται πως ζητά από την κυβέρνηση να νομοθετήσει υπέρ των ομαδικών απολύσεων αλλά και να μην νομοθετήσει για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Οι ελληνικές ομάδες των διαπραγματευτών που βρίσκονται στις Βρυξέλλες επιχείρησαν με στοιχεία να αναδείξουν ότι οι συλλογικές συμβάσεις είναι νομικό κεκτημένο και σε άλλες χώρες της ΕΕ αλλά και ότι λειτουργεί υπέρ της ανάπτυξης.

Υπό αυτό το πρίσμα, το χάσμα μεταξύ των δυο πλευρών παραμένει καθώς η Αθήνα δηλώνει ότι αυτό το σημείο όπως και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος είναι κόκκινες γραμμές γι' αυτήν. Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε αισιοδοξία στην Αθήνα καθώς είχαν παρατηρηθεί συγκλίσεις τόσο στα δημοσιονομικά όσο και στις ιδιωτικοποιήσεις. Αλλά ακόμη και αυτή η αισιοδοξία ήταν επίπλαστη και για εσωτερική κατανάλωση. Τα μηνύματα από το εξωτερικό δεν ήταν καλά αλλά στην κυβέρνηση έλεγαν ότι τους… πολεμούν γιατί αυτοί είναι επαναστάτες. Πληροφορίες ήθελαν την ελληνική πλευρά να ετοιμάζει αίτημα για έκτακτο Eurogroup την Δευτέρα, κάτι που ωστόσο φαίνεται ως ένα απομακρυσμένο ενδεχόμενο, καθώς ο πρόεδρος της ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκινά περιοδεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με θέμα και την Ελλάδα.

Ο ίδιος πάντως χθες για πρώτη φορά μίλησε για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες έχουν εντατικοποιηθεί, αλλά πρόσθεσε ότι είναι ακόμη «πολύ νωρίς» να μιλήσουμε για «σημείο καμπής» που θα αλλάξει το κλίμα.

«Εργάζονται σκληρά αυτή τη στιγμή και αυτό ακριβώς είναι που έχουμε κερδίσει» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη, για την πορεία των διαβουλεύσεων.

Φανταστείτε. Τρεις μήνες ολόκληρους και μας λένε ότι έχουμε κερδίσει τη σκληρή δουλειά. Απίστευτα πράγματα ενώ η χώρα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας έχουν κάνει εγκλήματα κατά της Ελλάδας. Αν αυτά θα σφραγιστούν με μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα το ξέρουμε τα επόμενα 24ωρα. Όπως όλα δείχνουν, όμως, θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με ή χωρίς συμφωνία. Είτε η κυβέρνηση θα εξαναγκαστεί να πάει σε εκλογές ή δημοψήφισμα είτε θα πάμε σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μπας και σωθεί στο και πέντε η χώρα.

Δεν ξέρουμε ποιοι θα μπορέσουν να κρατήσουν το τιμόνι της Ελλάδας αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή, αλλά τουλάχιστον δεν θα είναι χειρότεροι από αυτούς που τώρα την οδηγούν κατευθείαν στο παγόβουνο.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου