ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Γκότζι μπέρι: το καλό έρχεται από την Κίνα



Τα ακούτε συχνά να αναφέρονται τον τελευταίο καιρό ως μία ακόμη


υπερτροφή με θαυματουργές ιδιότητες. Μήπως ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε και εσείς;
Στην Ελλάδα αποτελούν μια σχετικά πρόσφατη «ανακάλυψη» αλλά στην Κίνα και στα Ιμαλάια, τα γκότζι μπέρι, καταναλώνονται εδώ και χρόνια ως μια υπερτοφή που θεραπεύει παθήσεις του συκωτιού, των νεφρών και των ματιών.

Πού θα τα βρούμε;
Μοιάζουν με μικρές, κόκκινες σταφίδες και πωλούνται αποξηραμένα σε καταστήματα μπαχαρικών ή σε ορισμένα super markets. Περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και πολλοί είναι πλέον εκείνοι οι διατροφολόγοι που συνιστούν την ημερήσια κατανάλωσή τους ως ένα υγιεινό συμπλήρωμα διατροφής.

Πώς θα τα καταναλώσουμε;
Συνήθως θα τα βρείτε να πωλούνται αποξηραμένα και έτσι μπορείτε να τα καταναλώσετε όπως μερικές σταφίδες. Αν θέλετε να τα εντάξετε στο πρωινό σας, δοκιμάστε τα με δημητριακά, βρώμη ή γιαούρτι. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα βάλετε στο smoothie σας ή να τα προσθέσετε στο χοιρινό ή τη γαλοπούλα σας, ως μια γλυκιά και θρεπτική πινελιά.

Γιατί είναι τόσο θρεπτικά;
Τα γκότζι μπέρι είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες και φτωχά σε θερμίδες. Είναι επίσης πλούσια πηγή σιδήρου και βιταμίνης Α. Μία μερίδα γκότζι μπέρι περιέχει σχεδόν το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας πρόσληψης πρωτεϊνης, ένα ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό για φρούτο. Η υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών που περιέχουν εμποδίζει τη διάσπαση των κυττάρων όταν αυτά εκτίθενται σε ατμοσφαιρική μόλυνση, ενώ παράλληλα η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες και η χαμηλή σε λιπαρά, τα καθιστούν μια πραγματική υπερτροφή με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Καταπολεμούν την υπέρταση..

Κάνουν καλό και στα μάτια!..
Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου